Başkanlar güven tazeledi

Anadolu'daki birçok oda ve borsada çekişmeli geçen seçimlerde mevcut başkanların çoğu güven tazeledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


 

İSTANBUL - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsada 2 mayısta başlayan seçim maratonu devam ediyor. Haziran ayının sonuna kadar sürecek genel kurulların ilk turunda yeniden aday olan mevcut başkanların çoğu seçimi kazanmayı başardı. İzmir Ticaret Borsası'nda Işınsu Kestelli, Kocaeli Sanayi Odası'nda Ayhan Zeytinoğlu, Körfez Ticaret Odası'nda Mustafa Efe, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası'nda Hasan Çakırmelikoğlu, Manisa Ticaret Borsası'nda Sadık Özkasap, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nda Bülent Koşmaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Şerafettin Aşut, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nda Salih Demir, Düzce Ticaret Borsası'nda Nurettin Karslıoğlu, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası'nda Tayfun Karataş, Iğdır'da Kamil Arslan güven tazeledi.

İZMİR TİCARET BORSASI'NDA IŞINSU KESTELLİ ZAFERİ

İzmir'de Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın seçimlerinin ardından bu kez 122 yıllık geçmişe sahip İzmir Ticaret Borsası 2013-2017 döneminde görev yapacak meslek komitesi üyeleri ve meclis üyelerini belirlemek için sandığa gitti. Tarihi borsa binasında gerçekleştirilen seçimlerde 19 meslek grubundan bin 800 üye oy kullanarak 53 meclis üyesini seçti. İzmir Ticaret Borsası başkanlığını 4 yıldır sürdüren ve borsanın ilk kadın başkanı olan Işınsu Kestelli, Sıvı ve Katı Yağların Toptan Ticareti Meslek Komitesi ile Canlı Hayvanların Toptan Ticareti Meslek Komitesi'nden seçilerek meclise girmeyi başardı. Rakibi olan Meclis Başkanı Halit Kaya ise Sert Kabuklu Yemişlerin Toptan Ticareti Meslek Komitesi'nden tek listeyle meclise girdi. Tekstil Elyafı Toptan Ticareti Meslek Komitesi'nden meclise giren İTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Kocagöz de meclis başkanlığına adaylığını daha önce açıklamıştı. Kestelli ile yönetim kurulu ağırlıklı olarak meclise girmeyi başardı. Seçim sonrası konuşan Kestelli, keyifli, adeta şölen, bayram havasında bir seçim geçirdiklerini belirterek, "Gerginlikler olmadı. Borsa tarihinde en çok katılımın olduğu bir seçim oldu. Bu rekabetçi ve demokratik ortamda gerçekleşen seçim borsayı iyi bir noktaya getirdiğimizin bir göstergesidir" dedi.
Meslek komitesi seçimlerinden sonra yönetim kurulu başkanlığına adaylığı açıklayacağını hatırlatan Kestelli, "Meslek komitesi seçimlerini kazandık. Dolayısıyla yönetim kurulu başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Meclis üyelerinden başka adaylar da olabilir. Yönetim kurulumuz ağırlık olarak meclise girdi. Görev yaptığımız 4 yılda borsayı iyi bir yerlere getirdik, 2. dönemimizde daha iyi hizmetler vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

ZEYTİNOĞLU, ARICI'YA GRUPLARDA FARK ATTI

[PAGE]

 

ZEYTİNOĞLU, ARICI'YA GRUPLARDA FARK ATTI

Kocaeli Sanayi Odası'nda (KSO) mevcut başkan Ayhan Zeytinoğlu güven tazeledi. 34 meslek grubunda Zeytinoğlu, 8'inde İbrahim Aracı liste çıkarttı. Seçimde meslek komiteleri belirlendi. Daha sonra her grupta 2'şer üye ile oda meclisi oluşturulacak. Meclis üyeliği hakkını elde eden şirketler, meclise girecek temsilcilerini bir hafta içinde açıklayacaklar. KSO Meclisi, 34 gruptan gelecek toplam 68 üyeden oluşacak. Meclis, ilk toplantısını 9 Mayıs'ta yapacak. Bu toplantıda, KSO'nun yeni yönetim kurulu, KSO Meclis Başkanı, 6 kişilik disiplin kurulu ve 14 TOBB delegesi seçilecek. Körfez Ticaret Odası'nda yapılan meslek komitesi ve meclis üyeliği seçiminde ise 15 grubun 12'sinde çift liste yarıştı. Mevcut başkan Mustafa Efe`nin yer aldığı 7'nci meslek grubunda ise karşısına iki rakip çıktı. Ancak çift liste olmasına rağmen Mustafa Efe istediği sonucu aldı. Efe'nin 8 mayısta yapılacak toplantıda başkanlık koltuğuna tekrar oturması bekleniyor.

GİRESUN'DA OLAYLI SEÇİMİN GALİBİ ÇAKIRMELİKOĞLU

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçiminde karşıt liste üyeleri arasında çıkan tartışmaya çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Oy kullanma işleminin ardından saat 17.00'da sandıklar açıldı. 16 grup üzerinden yapılan seçimlerde grupların 12'sini mevcut başkan Hasan Çakırmelikoğlu'nun ekibi kazandı. Diğer aday İbrahim Kara ve ekibi ise 3'üncü, 4'üncü ve 13'üncü grup oylamasına itiraz ederek mahkemeye başvuracaklarını belirtti. Bazı üyelerin sandık kuruluna itiraz ederek tepki göstermesinin ardından gruplar arasında tartışma yaşandı. Karşılıklı atışmaların hararetlenmesi üzerine çevik kuvvet ekibi olaya müdahale ederek salonu boşalttı. Seçimin ardından kameralar karşısına geçen Hasan Çakırmelikoğlu ve İbrahim Kara, birlik, beraberlik mesajı verdi. Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan Çakırmelikoğlu, üyelerin seçtiği listelerin artık Giresun'un ekonomisine değer katacağını belirterek, "İbrahim Kara ile birlikte bu ilin ekonomisini büyütmek için tüm çabamızı sarf edeceğiz. Seçim sürecinde küçük kırgınlıklar olmuş olabilir. Böyle bir kırgınlık var ise ben şahsım ve ekibim adına kendilerinden özür diliyorum. Bundan sonra inşallah hep birlikte hareket edeceğiz" diye konuştu. Giresun Ticaret Borsası'nda ise seçimi daha önce borsada meclis başkanı olan Mustafa Demirci'nin listesi kazandı.

MANİSA'DA ÖZKASAP VE KOŞMAZ İLE YOLA DEVAM

[PAGE]

 

MANİSA'DA ÖZKASAP VE KOŞMAZ İLE YOLA DEVAM

Manisa Ticaret Borsası'nın 12. Olağan Genel Kurulu'na tek aday olarak katılan mevcut başkan Sadık Özkasap, tekrar bu göreve seçildi. 108 oy alan Koşmaz'ın 6 yeni ismin yer aldığı 14 kişilik yönetimin bugün gerçekleştireceği seçimde tekrar yönetim kurulu başkanı olarak seçilmesi bekleniyor. Manisa'nın tarım ve tarıma dayalı sanayisini daha iyi yerlere getirmek için ekibiyle birlikte 4 yıl daha görev yapacaklarını belirten Başkan Sadık Özkasap, Manisa'ya nasıl daha fazla hizmet edebiliriz düşüncesi ile çalışmalarını yaptıklarını, tüm kurumlarla iyi ilişkiler kurduklarını söyledi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nda ise komite seçimlerinde mevcut Başkan Bülent Koşmaz'ın desteklediği adaylar 25 komitenin 24'ünü kazandı. Koşmaz seçimlerin barış içinde yapıldığını belirterek, "25 meslek grubunun 24'ünü aldık. Diğer meslek grubundan seçilen arkadaşlar da daha önceden bizimle birlikte uyumla çalışacaklarını söylediler. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde huzur içerisinde bir ticaret ve sanayi odası meclisi göreceğiz." diye konuştu. Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı seçimi bugün yapılacak.

AŞUT'UN RAKİBİ BURAKGAZİ ODA MECLİSİNE GİREMEDİ

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde mevcut başkan Şerafettin Aşut'un rakibi Faik Burakgazi oda meclisine giremedi. Meclis seçimlerinde 11 bin 511 kişinin 7 bin 300'e yakını oy kullandı. Seçimlerde Aşut'un ekibi 35 gruptan 28'inde seçimi kazandı. Aşut, meclis üyesi ve meslek komiteleri seçimlerini demokrasi şöleni ile tamamladıklarını belirterek, "Meclis üyesi olarak seçilen 81 arkadaşımı ve meslek komitesi üyesi olarak seçilen 197 kardeşimi tebrik ediyorum" dedi. Aşut, 10 mayısta yapılacak yönetim kurulu ve yönetim kurulu başkanı, meclis divanı, meclis başkanı ve diğer organların seçimlerinde de yeni meclisin aynı dayanışmayı ve birliği göstereceğinden şüpheleri olmadığını söyledi.

ZONGULDAK'TA DEMİR KARADENİZ  EREĞLİ'DE TETİKER İPİ GÖGÜSLEDİ

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde ise mevcut başkan Salih Demir ile başkan yardımcısı ve Zonguldak Değişim Hareketi'nin adayı Şenol Altuntaş çekişti. Seçimin galibi 13 meslek grubunun tamamını kazanan Salih Demir'in ekibi oldu. Demir, seçim sonrası yaptığı açıklamada çok genç ve yenilenmiş bir ekiple seçime girdiğini belirterek, "19 kişi ilk olarak meclise giriyor. Aslında değişim hareketi deniliyor ya işte asıl değişim hareketini biz yaptık. Bütün grupları yeniledik" dedi. Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nda 3 adayın çekiştiği seçimlerin galibi 7 komiteden 4'ünü kazanan Yaşar Tetiker oldu. Genel kurulda İrfan Erdem ve Arslan Keleş ile yarışan Tetiker'in ekibi sac, nakliye, dayanıklı tüketim ve inşaat komitelerinde seçimi kazandı. Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Keleşsan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nın mevcut başkanı Mehmet Genç ve mevcut meclis başkanı Zeki Us kendi gruplarında seçilemedi.

ÜNYE'DE SEÇİM KİLİTLENDİ FATSA'DA KARATAŞ KAZANDI

[PAGE]

 

ÜNYE'DE SEÇİM KİLİTLENDİ FATSA'DA KARATAŞ KAZANDI

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ÜTSO) gerçekleştirilen meslek grupları seçiminde başkan adayı Durmuş Zor 12'nci grupta yarışı kaybetti. Ancak Zor'un ekibi 8 grupta seçimi kazandı. Yine 12'nci grupta seçimi kazanan mevcut başkan Hasan Şimşek'in ekibi ise sadece 4 grupta başarılı olabildi.
Bu sonuçların ardından meclisin ilk toplantıda başkanı belirleyeceği belirtildi. Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası'nda ise tek liste ile girilen seçimleri mevcut başkan Tayfun Karataş'ın ekibi kazandı.

IĞDIR'DA ARSLAN 3'ÜNCÜ KEZ SEÇİLDİ

Iğdır'da iki dönemdir ticaret ve sanayi odası başkanlığını yürüten Kamil Arslan, 3'üncü kez seçimi kazandı. 10 meslek grubundan 23 meclis üyesinin belirlendiği organ seçimlerine beyaz listeyle giren Arslan, 15 üye, yeşil liste ile seçime giren Ali Rıza Arslantürk ise 9 üye çıkardı. Odada yeni seçilen meclis üyelerinin bir araya gelerek yeni yönetim kurulunu belirlemesi bekleniyor.
Kamil Arslan seçim sonrası yaptığı konuşmada, artık önlerinde yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Iğdır'ın sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapacağız. İlk işimiz Dilucu Sınır Kapısını ihya etmektir"dedi.

DÜZCE'DE 16 YILLIK BAŞKANA GÜVENOYU

Düzce Ticaret Borsası başkanlığını 16 yıldır sürdüren Nurettin Karslıoğlu tekrar seçildi. İki adayın yarıştığı seçimlerde Karslıoğlu 141 oy alırken, Mustafa Aycan 129 oyda kaldı.