Başkanlara yeni dönem vizesi

Oda ve borsalarda seçim heyecanı sürüyor. Ekrem Demirtaş, Adil Sani Konukoğlu, Şaban Ünlü, Şerafettin Aşut, M. Suat Hacısalihoğlu, Çetin Osman Budak, Muammer Çalışkan, Mahmut Kösemusul gibi sanayi kentlerinin ağır topları yeni yönetim dönemi için güven

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


 

İSTANBUL - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsada 2 mayısta başlayan seçim maratonu tüm hızıyla sürüyor. Haziran ayının sonuna kadar sürecek seçimlerde mevcut başkanlar  büyük ölçüde güven tazeledi. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş 8'inci kez ipi gögüsledi. Gaziantep Sanayi Odası'nda Adil Sani Konukoğlu, Kayseri Ticaret Borsası'nda Şaban Ünlü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda Şerafettin Aşut, Mersin Ticaret Borsası'nda Abdullah Özdemir, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda M. Suat Hacısalihoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda Çetin Osman Budak, Adana Ticaret Borsası'nda Muammer Çalışkan, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda  Mahmut Kösemusul , Samsun Ticaret Borsası  Sinan Çakır, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası'nda Bülent Karakuş,  Rize Ticaret Borsası'nda Mehmet Erdoğan da güven tazelediler.

İZTO'da Ekrem Demirtaş 8. kez başkan seçildi

İzmir'de en çekişmeli rekabetin yaşandığı İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) ipi göğüsleyen 1992'den beri bu görevi yürüten Ekrem Demirtaş oldu. 8'inci kez odanın başkanlığına seçilen Demirtaş 98 oy alırken, rakibi Necip Nasır 78 oyda kaldı. Daha önce adaylıklarını açıklayan Salih Özçifçi ve Metin Aztekin de Necip Nasır ile birlikte hareket etti. İZTO'da Meclis Başkanlığı seçimini de Demirtaş tarafından desteklenen Rebii Akdurak kazandı. Akdurak 98 oy alırken, yarıştığı rakibi Mustafa İduğ 75 oyda kaldı. Demirtaş, seçimin demokrasi kurallarının uygulandığı bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, "Yüksek bir katılım oldu. Meclisimiz beni ve arkadaşlarımı bu göreve uygun buldu. Bir dönem daha yola devam edeceğiz. İZTO 128 yıldır yoluna devam ediyor. Biz de eserlerimize yenilerini katmayı sürdüreceğiz" diye konuştu. Seçimi kaybeden Necip Nasır ise odanın tabanını oluşturan üyelerin sesinin sandıkta hissedilemediğini dile getirdi. İZTO'nun yeni yönetim kurulundaki isimler Ekrem Demirtaş, Akın Kazançoğlu, Jak Eskinazi, Cüneyt Güleç, Nevzat Artkıy, Süleyman Subaşı, Cüneyt Altınkapı, Ali Yılmaz, Mert Pala, Mustafa Tüzün ve Bekir Şahiner'den oluştu.

Muğla'da Karakuş farklı kazandı

[PAGE]

 

Muğla'da Karakuş farklı kazandı

Muğla Sanayi ve Ticaret Odası'ndaki seçimlerde 17 komiteden 16'sını mevcut başkan Bülent  Karakuş'un desteklediği adaylar kazanırken, rakibi Sefa Altaş, Karakuş'u tebrik etti. Seçimlerin büyük olgunluk içinde geçtiğini belirten Karakuş, yeni dönemde Muğla için yeni projeler üretmeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Fethiye TSO'de Akif Arıcan güven tazeledi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın seçimlerinde ise mevcut başkan Akif Arıcan ile meclis başkanı Mustafa Büyükteke'nin listeleri yarıştı. Meclis üyeleri ve meslek komitelerinde çoğunluğu kazanan Akif Arıcan, Fethiye için aldıkları sorumluluğu şimdiye kadar olduğu gibi layığıyla yerine getireceklerini ifade etti.

Bergama Ticaret odasında Fikret Ürper dönemi

Bergama Ticaret Odası'nda tek listeyle gidilen seçimler sonrasında Fikret Ürper yönetim kurulu başkanlığı görevine seçildi. Ürper, görevi tekrar aday olmayan Melih Kahraman'dan devraldı. BERTO'da meclis başkanlığı görevine de Erol Işıldak seçildi.

Sağım, Gaziantep SO'da ilk kadın yönetim kurulu üyesi

Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) yönetim kurulu seçimlerinde başkan değişmedi. Adil Sani Konukoğlu'nun yeniden yönetim kurulu başkanı olduğu toplantıda bir ilk yaşandı. Ferhan Sağım'ın yönetim kuruluna girmesi ile Oda yönetimini ilk defa bir kadın girmiş oldu. Meclise giren ilk kadınlar ise Perihan Çöçelli ve Melike Yüksel'den oluştu. Adil Sani Konukoğlu başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Ferhan Sağım ile birlikte; şöyle: Cevdet Akınal, Adnan Ünverdi, Murat Kökoğlu, Ali Özpolat, Mustafa Özgüler, Yıldırım Mermer, Mustafa Özmermer, M. Aykut Erkent ve Ercan Sayın. Meclis Başkanlığına Mustafa Topçuoğlu, Meclis Başkan Yardımcılığına M. Hamdi Karaata ve Saim Akınal seçildi. Katip Üyeliğe, Ali Sığında getirildi.Disiplin Kurulu Üyeleri M. Atilla Güner, Ahmet Dağcı, Sedat Akınal, Fazıl Özyaşar, Hakan Aslansoy ve Selami Yetkinşekerci oldu.TOBB Delegeleri ise Adil Sani Konukoğlu, Mustafa Topçuoğlu, Durmuş İşsever, Cevdet Akınal, Adnan Ünverdi, Ali Sığındı, Burhan Çağdaş, Şahin Dağcı, Cemil Direkçi, Metin Erturhan ve Sami Konukoğlu olarak belirlendi.
GSO Başkanı Konukoğlu, mecliste yüzde 50 oranında değişim olduğunu belirterek, "Toplam 57 meclis üyemizin 28'i değişti. En güzel tarafı ilk defa GSO Meclisi'ne 3 kadın arkadaşımız girdi. Bundan çok mutluyuz. Or-Al Teksil'in temsilcisi Ferhan Sağım, GSO'da ilk kadın Yönetim Kurulu Üyesi olmayı başardı. Kendisini kutluyorum" dedi.

GTO'da Eyüp Bartık dönemi

[PAGE]

 

GTO'da Eyüp Bartık dönemi

 

Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) kıran kırana geçen ve nefeslerin tutulduğu yönetim kurulu başkanlığı ve Meclis Başkanlığı seçimi sonunda Eyüp Bartık 1 oy farkla Cengiz Uygun'un önünde ipi göğüsledi ve başkan oldu. GTO Meclis Başkanlığı'nı ise Eyüp Bartık'ın karşısındaki listede bulunan Ali Yener, Mehmet Teymur'a karşı 50?ye 41 oyla kazandı. Seçimde Eyüp Bartık 46, Cengiz Uygun ise 45 oy aldı.
Eyüp Bartık'ın yönetiminde şu isimler yer aldı: Bilal Kara, Mehmet Rıdvan Köksüzer, Ali Bayram Sarıca, Salih Eruslu, Ömer Kadayıfçı,  Reis Reisoğlu, Mehmet Işık, Ali Değer, Uğur Acıoğlu ve Mustafa Bozgeyik. GTO Meclis Başkanlığı'nı ise Cengiz Uygun'un listesi 9 oy farkla kazandı. Bartık'ın destek verdiği Mehmet Teymur'un listesi 41 oy alırken, Ali Yener'in listesi ise 50 oyla meclis başkanlığını aldı. GTO'nun meclis Başkanı Ali Yener olurken, Settar Konukoğlu ile Mehmet Törer meclis başkan yardımcısı, Cafer Dumrul ise katip üye oldu. Gaziantep Ticaret Odası'nda yönetim gelecek hafta toplanarak görev dağılımı yapacak. Nizip Ticaret Odası'nda yapılan seçimler sonucunda mevcut başkan Mehmet Özyurt  tekrar başkan seçildi.

GTB'de Çelik kaybetti

Gaziantep Ticaret Borsası'nda (GTB) ise 23 yıldır başkanlık görevini sürdüren Ömer Çelik kendi grubunda yapılan seçimleri kaybetti.Tiryaki Agro Gıda  Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu'nun başkan adayı olduğu GTB'de Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlığı seçimlerinin 22 Mayıs'ta yapılacağı açıklandı.

ATSO'da zafer Budak'ın oldu

Çetin Osman Budak yeniden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı oldu. 131 yıllık tarihe sahip ATSO'nun 34. başkanı olan Budak'ın hazırladığı 10 kişilik yönetim kurulu listesi seçimi fire vermeden kazandı. ATSO'daki seçim yarışı ikinci tur oylaması ile sona erdi. Saat 16.00'da sona ermesi planlanan oy verme işlemi üyelerin tümünün oyunu kullanmasıyla yaklaşık daha erken sona erdi. Sayım işleminin ardından Çetin Osman Budak'a 73, rakibi Ali Rıza Akıncı'ya 54 oy çıktı. Budak'ın yönetim kurulu listesi seçimi blok halinde kazandı.

Meclis ve komite Üyesi seçimine 'Turuncu Liste' ile giren Çetin Osman Budak, ATSO organ seçimlerinde 'Pembe Liste' ile yarıştı. Budak'ın yeni listesinde eski yönetim kurulundaki isimlerden sadece Mustafa Yılmaz yer aldı. Seçimin ilk turunda rengini belli etmeyen 36. grup üyesi otelci Yusuf Hacı Süleyman ile 28. grup üyesi Ethem Tayfun Kavukçu, Budak'ın listesinde yer aldı.Ali Rıza Akıncı ise ilk turda olduğu gibi 'Beyaz Liste' kullandı. Akıncı'nın listesindeki en büyük sürpriz Gültekin Gencer'in yönetim kurulu listesinde yedek üye olarak yer alması oldu. Budak, blok halinde kazandıklarını ifade ederek, "Listeme alacağım insanların birçoğu son anda vazgeçmek zorunda kaldı. Bunlar demokrasilerde olmaması gereken durumlar. O yüzden ben buradan arkadaşlarımın hepsini tek tek kutluyorum." şeklinde konuştu. Budak'ın başkanlığındaki ATSO Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Davut Çetin, Mustafa Yılmaz, Yusuf Hacısüleyman, Erol Erkan, Ömer Dinç, Hüseyin Barut, Ethem Tayfun Kavukcu, Mustafa İssi, Ali Bahar, Ayhan Kızılsavaş.

Kayseri Ticaret Odası'nda Mahmut Hiçyılmaz kazandı

[PAGE]

 

Kayseri Ticaret Odası'nda Mahmut Hiçyılmaz kazandı

Kayseri Ticaret Odası seçimlerinde başkan adaylarından Mahmut Hiçyılmaz'ın listesi 28, Ömer Gülsoy'un listesi 8, Nuh Mehmet Delikan'ın listesi 3, Hüseyin Tekin'in listesi ise 1 meslek komitesini kazandı.  Hiçyılmaz, 5 aydır sürdürdükleri çalışmaların sonucunu almaktan mutlu olduklarını belirterek, "Bundan böyle oda üyelerinin, Kayseri Ticaret Odası üyesi olmaktan memnuniyet duyacakları bir dönemi başlatacağız. Seçimler boyunca gayet demokratik bir ortam vardı. Bu ortamın korunmasında bizlere yardımcı olan bütün aday arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Kayseri Ticaret Odası'nda yönetim organı seçimlerinin ise 17 mayısta yapılması planlanıyor.

Kayseri Ticaret  Borsası'nda Ünlü'ye güvenoyu

Kayseri Ticaret  Borsası'nda  Hamdi Bakan, Mahmut Ökçe ve Yunus Karaca ile yarışan evcut başkan Şaban Ünlü seçimi kazandı. Ünlü'nün listesi seçime katılan 7 meslek komitesinde de etkili oldu. Ünlü Sucuk ve Pastırma İmalatçıları Meslek Komitesi'nde 26 oy alarak birinci oldu. Seçimleri Ünlü, sonuçların Kayseri için hayırlı olmasını temenni etti. Komite üyeleri 17 mayısta toplanarak yetkili organlar için seçim yapacak.

Kösemusul, yeniden Sakarya TSO Başkanı

Sakarya TSO meslek komiteleri ve meclis seçimlerinin ardından yönetim kurulu, disiplin kurulu ve TOBB delege seçimleri de tamamlandı. Tek liste olarak yapılan seçimlerde 85 meclis üyesinin 71'ini alan Mahmut Kösemusul yeniden başkanlığa seçildi. Mahmut Kösemusul'un başkanlığında ki yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu: Orhan Yılgenci, Günay Güneş, Nadir Öztürk, Emrullah Terzioğlu, Murat Can, Burhan Akçam, Ömer Arslan, Yunus Tever, Ertuğrul Öztürk, Fatma Aygün Kahya

Samsun Ticaret Borsası'nda Sinan Çakır yeniden

Samsun Ticaret Borsası'nda 7 grubun 5'ini mevcut Başkan Sinan Çakır'ın listeleri kazandı. Bir grupta ise sandıktan Ramazan Zaimoğlu'nun listesi çıkarken, oy sayısı eşit çıkan 5'nci grubu kura ile Ramazan Zaimoğlu kazandı. Ancak kaybeden grup kuraya itiraz etti. 5. grupla ilgili kararı ilçe seçim kurulu vereceği bildirildi. Seçimlerin ardından bir açıklama yapan Çakır, "Üyelerimiz istikrardan yana karar verdi" diye konuştu.

Karacabey'de 'Güncü' dönemi

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası'nda  meclis ve komite seçimleri tamamlandı. İki listenin yarıştığı seçimlerde kazanan Naci Güncü'nün listesi oldu. Güncü'nün listesi, diğer aday Ayhan Kutku karşısında, 8 komiteden 6'sını, 20 kişilik meclisin de 14'ünü elde etti. Kutku, adaylığını koyduğu komiteden seçilemedi. Özer Matlı'nın üçüncü dönem için aday olmayarak Bursa Ticaret Borsası başkanlığını kazanmasının ardından Karacabey TSO'nun mevcut yönetimi Güncü'yü aday göstermişti.Odada organ seçimleri 18 mayısta yapılacak.

Kıvanç: Adana'ya iç liman yapılmalı
15 Mayıs'da düzenlenecek Adana Sanayi Odası seçimleri öncesinde açıklama yapan başkan adayı Zeki Kıvanç, "Şahsım adına değil grup olarak adayız" diyerek, şunları kaydetti: "Daha önceki oda seçimlerine de katıldım. Bir oyla başkanlığı Ümit Özgümüş kazanmıştı. Bu seçimde de sanayicilerin ısrarı ve ortak mutabakatlarıyla yine aday oldum. Grubumuzda sanayide ileri gelen ve bu işe gönül verecek arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Seçilirsek eğer ben değil biz olarak hareket edeceğiz. Sanayiciyle devlet arasında köprü kurmaya çalışacağız. Adana'da güçlü bir sanayi odası lazım. Bunun örneklerini Gaziantep, Kayseri ve Maraş'ta gördük."
5084 sayılı teşvik yasasının Adana'yı geriye götürdüğünü savunan Kıvanç, bu bölgedeki yatırımların Osmaniye, Niğde ve Maraş'a kaydığını iletti. Kıvanç, "Bu iller bize mesafe olarak çok yakın. Bir ilin kalkınması için önce o ile teşvik verilmesi gerekiyor. Teşviki verdiğiniz zaman yatırım da gelir istihdam da olur. Adana bankalardaki kişi başına mevduatın en yüksek olduğu il. Türkiye'nin en işsiz ili de Adana. Bu bankadaki parayı sanayiye, üretime aktarmak lazım" şeklinde konuştu. Adana ile ilgili projelerini de anlatan Kıvanç, sözlerini; "Adana'da nehir yatağının taranıp iç liman yapılması gerekiyor. Ya da Adana limana direkt açılmalı kanalla. Enerji İhtisas Bölgesi'nin çok önemsenmesi lazım ve oradaki sorunların acil çözülmesi lazım. Burası enerji havzası olacak. Adana'da yerel örgütlerle ve yönetimlerle sanayicinin bütünleşmesi gerekiyor. Organize olmalıyız" şeklinde tamamladı.