Başkent'te çete operasyonu

Operasyonda suç örgütü oluşturdukları iddiasıyla 30 kişi gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Adam öldürme, yağma, tefecilik ve kumar oynatma amacıyla suç örgütü oluşturdukları iddiasıyla 30 kişi gözaltına alındı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, halen Bolu Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Mustafa Taştan'ın adamlarının suç örgütü kurarak çeşitli eylemlere karıştıklarını tespit etti.

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimat ve koordinesinde projeli bir çalışma başlatıldı.

"Av" adı verilen ve yaklaşık 16 ay süren çalışma sonucunda Mustafa Taştan'a bağlı olarak çete kurdukları öne sürülen Mustafa Ö. ve Nihat D. ile birlikte 30 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin Altındağ'da bir süre önce Levent Tosun ve Bayram Taslı'nın öldürülmesine azmettirdikleri, Serkan Kaplan ve Mehmet Taslı'yı yaraladıkları kaydedildi.

Zanlıların Altındağ'da "tombala" adı altında kumar oynattığı, kumar oynatılan mekanları birbirine bağlamak amacıyla polis baskınına karşı tünel açtıkları belirtilirken, kumardan elde ettikleri paraları banka kredisi alamayan kişilere tefecilik yöntemiyle verdikleri ifade edildi.

Operasyon kapsamında yakalanan kişilerin ayrıca, alacaklarını tahsil edemeyen kişilere de aracılık ederek, bazı otel ve gazino gibi iş yeri sahiplerini tehdit ettikleri belirtildi. Zanlıların, söz konusu kişileri, üzerinde Mustafa Taştan'ın kod adı olduğu bildirilen "Amca" yazılı özel bir kırbaçla dövdükleri de öne sürüldü.

Yakalanan kişilerle birlikte 8 adet 9 milimetre çapında silah, 12 şarjör, 122 adet değişik çap ve markalarda fişek, bir adet pompalı tüfek, bir adet gaz tabancası, 18 gram hint keneviri, çok sayıda çek, senet, belge, cezaevlerinden yazılmış mektup, fatura, ajanda, banka dekontları, bir adet kırbaç, iki adet bilgisayar ve 5 adet tombala makinesi ele geçirildi.

Emniyette sorgulaması tamamlanan 30 zanlı, adliyeye gönderildi.