Başkent'te ilk tören

Ankara'daki resmi törenler Anıtkabir ziyareti ile başladı.TBMM, kuruluşunun 95. yılı olan bugün seçim tatiline, saat 14.00'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel oturumuyla ara verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM'nin açılışının 95. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ankara'daki resmi törenler devlet erkanının Anıtkabir'i ziyareti ile başladı.

Davutoğlu koltuğunu Pelinsu'ya devretti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli'nin de olduğu devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti.

Ziyaret sonrası Anıtkabir merdivenlerinde çocuklarla bir süre sohbet eden Başbakan Davtuğlu, ''En güzel şey öğretmenlik'' dedi ve kendisinin de pek çok öğrencisi olduğunu söyledi.

davutoglu_23nisan-001.jpg

Bu sabah Anıtkabir'i ilk ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başkanlığındaki heyet oldu.

Bakan Avcı, heyetteki Türk bayrağı taşıyan öğrencilerin ellerinden tutarak Aslanlı Yol'dan geçti. Daha sonra Avcı ve beraberindekiler, Atatürk'ün mozolesine çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

toren_23nisan.jpg

Buradan, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Avcı, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

"Ulusal egemenliğin, kayıtsız şartsız millete verilişinin 95. yıl dönümünü kutlamak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku ve heyecanını paylaşmak için, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla birlikte Başöğretmen Atatürk'ün huzurundayız. Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için açtığı yolda var gücümüzle ilerliyor ve Başöğretmenimizi sevgiyle anıyoruz."

Bakan Avcı, Anıtkabir özel defterine yazdıklarını, yanındaki öğrenciye okuttu.

Bu arada, Anıtkabir merdivenlerinde Bakan Avcı'ya öğrenciler tarafından çiçek verildi. Bakan Avcı, çiçekleri veren öğrencilere teşekkür ederek, onlarla fotoğraf çektirdi.

TBMM Başkanı Çiçek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı

Meclis'in 95'inci açılış yıl dönümü itibariyle ilk resmi tören saat 09.00'da, TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. TBMM Başkanı Çiçek, beraberindeki heyetle Anıtkabir'de, saat 09.15'de Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi

cemil_cicek_toren.jpg

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 95. yılı dolayısıyla Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. 

Törende, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Kenan İpek, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM İdare amirleri Sırrı Süreyya Önder ve Salim Uslu ile milletvekilleri, TBMM idari personeli katıldı. 

Meclis özel gündemle toplanacak

Törenin ardından Cemil Çiçek, saat 11.30'da TBMM Tören Salonu'nda kutlamaları kabul etti. TBMM saat 14.00'de, TBMM Başkanı Çiçek başkanlığında özel gündemle toplanacak.