Başkent'te nefes kesen yarış!

Ankara'da büyükşehir belediye başkanlığı için Melih Gökçek ile Mansur Yavaş arasında kıran kırana bir yarış geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara'da sabaha kadar açılan sandık oranı yüzde 99.67'ye ulaşırken AK Parti yüzde 44,75, CHP ise 43,8 oy oranıyla büyükşehir başkanlığı için yarışıyor.

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek, AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezi'nde Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ile yaptığı basın toplantısında, büyükşehir belediye başkanlığının CHP'li adayı Mansur Yavaş'ın "televizyon televizyon gezerek seçimi aldığını" söylediğini belirtti.

Kendilerinin ise neticenin tam olarak ortaya çıkmasını beklediklerini dile getiren Gökçek, "Biz Genel Merkezimizde bütün tutanaklarımızı topladık, bir araya getirdik, neticeyi aldık" ifadesini kullandı.

Sonuçların tam olarak açıklanmasıyla aradaki farkın daha da anlaşılacağını kaydeden Gökçek, "Şu anda 62 sandık kaldı sayılmayan. Sadece ve sadece 62 sandık kaldı. Dolayısıyla bizim hesaplarımıza göre 44,7 ve 43,8 olarak, 62 sandık haricinde olay neticelendi. Yüzde 99,5 oranındaki sayımdır bu. Bir noktada bitmiş sayılır" diye konuştu.

"Sayın Başbakanım yolun açık olsun. Bu millet Ankara'da da Türkiye'de de senin arkanda olduğunu yüzde 45 ile gösterdi. Yolun açık olsun" diyen Gökçek, kendisini dinleyenlere de teşekkür etti.

Bütün Ankaralılara teşekkür eden Gökçek, "Karşımızda birli değil, üçlü değil, beşli-altılı ittifak vardı. Bir tarafta CHP, bir tarafta MHP'den takviyeler, arkasından özellikle paralel yapıdan destekler bunların hepsi üst üste geldi, yurt içinde baronlar, yurt dışında beynelmilel güçler. Yine bu seçimde zayıf halka olarak belli ki Ankara'yı seçtiler ama gene mağlup oldular gene mağlup oldular. Ben geçen seçimlere nazaran 6,5 puan daha oyumu yükseltme imkanını elde ettim AK Parti'nin büyükşehir belediye başkan adayı olarak" diye konuştu.

Bu zaferin kazanılmasının son derece anlamlı olduğunu belirten Gökçek, "Tüm Türkiye Başbakanına sahip çıktı. Bütün Türkiye AK Partisi'ne sahip çıktı ve zaferi Allah razı olsun bize hediye etti. Demek ki yedi düvel de birleşse Allah'ın izniyle Türkiye'ye, Başbakan'a gücü yetmeyecek. Bu da bunun işaretidir" dedi.

Son dönemi olduğunu belirten Gökçek, önümüzdeki 5 yıl seçmene layık olmak için çok çalışmak, çok daha güzel hizmetler yapmak ve kendisinden sonra yerini yeni bir AK Partiliye bırakırken daha çok oy almasını temin edecek alt yapıyı da yapmak istediğini söyledi.

Mansur Yavaş'tan basın toplantısı

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, partisinin Kavaklıdere'deki Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Çankaya'dan ve Yenimahalle'den gelen oylarla önde olduklarını savundu.

Yavaş, "Bazı uygunsuz olaylara, torba çalma gayretlerine rağmen Çankaya'nın ve Yenimahalle'nin oyları devreye girdikten sonra aradaki fark kapandığı gibi şu anda 27 bin 507 öne geçmiş bulunuyoruz. Yüzde 6 civarında Çankaya ve Yenimahalle'nin oyları da geliyor" ifadesini kullandı.

Kalan yüzde 6 oyun sayılmasını beklediklerini belirten Yavaş, "Ankara'daki kirli siyaset ortadan kalkacak. Bize yakışır bir şekilde, söz verdiğimiz gibi Ankara'yı yöneteceğiz. Yeni bir dönem başlıyor. Gökçek dönemi bitmiştir" dedi.

Bu arada, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre önde olduğunu açıklamasının ardından parti genel merkezi önünde havai fişek gösterisi yapıldı.