BaşkentGaz'ın yüzde 20'si satılıyor

Başkent Doğalgaz Dağıtım için teklifler 21 Nisan’a kadar alınacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 20 oranında hissesi satışa sunulacak. İhaleye son teklif 21 Nisan'da verilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 20 oranındaki Hissesinin Özelleştirilmesine İlişkin İhale İlanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 700 milyon TL sermayeli Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 20 oranında hissesinin satışa sunulduğu ihaleye katılabilmek için teklif sahiplerinden 15 milyon dolar geçici teminat alınacak. İhale kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek.

Tekliflerin, İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı'nda belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanması ve en geç 21 Nisan 2011 tarihi saat 12.00'ye kadar üzerinde "Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. İhalesine İlişkin Teklif – Gizli" ibaresi bulunan kapalı bir zarf içerisinde Emniyet Mahallesi Hipodrom Caddesi No: 5 Kat 7 Yenimahalle/Ankara adresindeki Yazı İşleri Ve Kararlar Dairesi Başkanlığı Encümen Raportörlüğüne elden teslim edilmesi gerekecek.

MMEKA, Başkent Doğalgaz'ın yüzde 80 hissesi için düzenlenen ihaleyi 1.2 milyar dolarla kazanmıştı. Söz konusu hisselerin devrine ilişkin süreç ise devam ediyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir