Başkentli 'halk su' içecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaralılara tıpkı 'halk ekmek' gibi Belediye imkanlarıyla 'halk su' hizmeti sunulmaya başlanacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kaynak suyuyla ilgili bir çalışmaları olduğunu belirterek, "Ankara'da 'halk ekmek' ekmek piyasasını nasıl dengeliyorsa 'halk su' anlamında bir su da Ankara'da su fiyatlarını dengeleyecek" dedi. 

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında yaralanarak Türkiye'ye getirilen ve Ankara GATA'da tedavisi tamamlanan 12 yaşındaki Madleen Abu Tawellah, Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette Gökçek ve Tawellah, birbirlerine hediye verdi.  

Gökçek, ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın Ankara'nın suyuna yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Gökçek, "Gazeteciler kendisine sormuş, 'sen ve ailen ishal oldunuz, hastalığınız söz konusu, bu konuda rapor var mı' Konuyu çevirmeyelim ben daha önce cevap verdim bu konulara, önemli olan Melih Gökçek'in bu konuda hiçbir şey olmadığını ispat etmesi demiş. Bana yardımcı olması lazım. Ben elimde rapor olabilmesi için kendisini muayene ettirmem lazım. Aylin Hanım'a rica edin, benim doktoruma kendisini muayene ettireceğim, sudan mı değil mi ona göre cevap vereceğim" diye konuştu. 

Gökçek, Nazlıaka'ya televizyon programına çıkma teklifinde bulundu. 

'Halk su' fiyatları dengeleyecek

Ankara'da yakın zamana kadar su konusunda akredite olan tek kuruluşun ASKİ olduğunu belirten Gökçek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da akredite olduğunu söyledi. 

Gökçek, kaynak suyuyla ilgili bir çalışmaları olduğunu da hatırlatarak, "Yıl başında başladık. Ankara'da 'halk ekmek', ekmek piyasasını nasıl dengeliyorsa 'halk su' anlamında bir su da Ankara'da su fiyatlarını dengeleyecek. Pet şişelerden birilerinin fahiş kazanç elde etmesini arzu etmiyoruz" dedi.