Baskı ve fotokopi kağıdı ithalatında koruma önlemi

Ekonomi Bakanlığı, son yıllarda artan baskı ve yazı kağıtları ile fotokopi kağıdı ithalatında yerli üretimin zarar gördüğü gerekçesiyle korunma önlemi soruşturması açılmasına karar verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Ekonomi Bakanlığı, son yıllarda artan baskı ve yazı kağıtları ile fotokopi kağıdı ithalatında yerli üretimin zarar gördüğü gerekçesiyle korunma önlemi soruşturması açılmasına karar verdi. 

Ekonomi Bakanlığının İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi. 

Tebliğe göre, yerli üreticiler söz konusu kağıtların ithalatında son yıllarda artış olduğu, yerli üretimin bu ithalattan ciddi zarar gördüğünü belirterek, korunma önlemi alınması için Ekonomi Bakanlığına başvurdu.  

Tebliğde, anılan ürünün ithalatının 2009-2013 yılları arasında, 2011 yılı dışında mutlak ve yerli üretime göre nispi artış gösterdiği, 2011 yılı sonrasında ithal birim fiyatlarının düştüğü ve yerli üreticilerin ekonomik göstergelerinde bozulmalar olduğu kaydedildi.  

İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu, başvuru konusu eşyanın ithalatında ilgili yönetmelik hükümleri çerçevesinde korunma önlemi soruşturması açılmasına oy birliğiyle karar verdi. 

9 ay içinde tamamlanması beklenen soruşturma süresi, gerekli hallerde 6 ay daha uzatılabilecek.