Batıda sıcaklıklar artıyor

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre batı kesimlerde sıcaklıklar 2 ila 4 derece artacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA –Sıcaklar Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak. Bu arada yurdun büyük bölümünde görülecek yağışların bazı 21 il de etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın kuzey ve doğusu (Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik), İç Ege (Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar), Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde aralıklarla görülecek yağışların; öğle saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Kahramanmaraş, Niğde, Kayseri, Düzce, Zonguldak, Bartın, Rize, Bayburt, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar yurdun batı kesimlerinde kuzeyli, doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

Kuvvet yağış uyarısı

Yağışların yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Kahramanmaraş, Niğde, Kayseri, Düzce, Zonguldak, Bartın, Rize, Bayburt, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, lokal su baskını, yıldırım düşmesi, lokal dolu yağışı, yağış öncesi ani kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

Bazı illerde hava durumu

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Anadolu Yakası'nda yer yer sis görülecek. (19)

ANKARA: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (17)

İZMİR: Parçalı bulutlu (24)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (23)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (21)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (15)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı (14)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (18)

Bölgelerde hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin kuzey ve doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, İstanbul, Bursa, Yalova) aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin iç kesimleri (Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Niğde ve Kayseri çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, gece saatlerine kadar bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Rize, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir