Batman'daki karakola hain saldırı

Batman'da karakola düzenlenen saldırıda bir er şehit oldu, biri teğmen iki asker yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BATMAN - Batman'ın Gercüş ilçesindeki Vergili Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıda bir er şehit oldu, biri teğmen 2 asker de yaralandı.

Dün gece saat 22.00 sıralarında bir grup terörist, Vergili Köyü Jandarma Karakoluna uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada, karakolda görevli Jandarma Er Süleyman Tekgül şehit oldu. Biri teğmen 2 asker yaralandı.

Yaralı askerler Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bölgede operasyonlar sürüyor.

Bitlis'te teröristlere ait silah deposu bulundu

Bitlis merkeze bağlı Sarpkaya köyü bölgesindeki Şeyhhabip Dağı kırsalında, güvenlik güçlerince icra edilen operasyonlar sırasında, terör örgütüne ait bir silah deposu bulundu.

Silah deposunda, 11 kalaşnikof, 2 G-3 olmak üzere 13 uzun namlulu silah ve bu silahlara ait 14 adet şarjör ile muhtelif cinste 500 mühimmat ele geçirildi.

Bölgede arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

15 teröristin kimlikleri belirlendi

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları aralıksız sürerken, terör örgütünün ağır kayıplar verdiği ve örgütten kaçışların hız kesmediği bildirildi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ölü ele geçirilen 15 teröristin kimlikleri belirlendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Siirt, Şırnak ve Kars kırsalında gerçekleştirdiği operasyonlarda ölü ele geçirilen teröristlerin, "Erdal" kod adlı Abdurrahman Bozdağ (31), "Hebun" kod adlı Eylem Demirpençe (31), "Fikret" kod adlı Hamit Tekbudak (30), "Azad" kod adlı Halil Kaya (28), "Harun" kod adlı Ali Cilo (28), "Silav" kod adlı Gurbet Gökal (27), "Zagros" kod adlı İbrahim Başak (27), "Sipan" kod adlı Özgür Dağhan (27), "Havin" kod adlı Nefise Işık (26), "Şahin" kod adlı Hasan Caferi Haydaranlı (24), "Herekol" kod adlı Halis Kudayi (24), "Kemal" kod adlı Yasin Özmen (24), "Perviz" kod adlı Mahsum Gabar (24), "Ali" kod adlı Afşar Reşadedüz (23), "Fırat" kod adlı Gökhan Akpolat (22) olduğu tespit edildi.

Operasyonlarda öldürülen teröristlere ait çok sayıda silah, mühimmat, yaşam ve gıda malzemesi ile çeşitli örgütsel dokümanların ele geçirildiği bildirildi.

Bu arada, terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki örgüt kamplarından kaçmayı başaran 20 yaşındaki M.İ.Ö ile 21 yaşındaki M.G. ve 19 yaşındaki A.Y. adlı 2 kadın terör örgütü mensubu iki gün önce  gece silahlarıyla birlikte güvenlik güçlerine teslim oldu.

Sorgulamaları kısa sürede tamamlanarak mahkemeye sevk edilen terör örgütü üyelerinin, örgütte bulundukları süre içerisinde herhangi bir eyleme ve çatışmaya katılmadıklarının belirlenmesi üzerine, "Etkin Pişmanlık" hükümlerinden yararlandırılarak serbest kaldılar.

Terör örgütü PKK'ya yönelik 2010 yılının ilk 6 ayında gerçekleştirilen operasyonlarda 170 örgüt mensubu ölü ele geçirildi. Aynı dönemde örgütten kaçarak silahlarıyla birlikte güvenlik güçlerine teslim olan örgüt mensubu sayısı da 154'e ulaştı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir