Bayer Genç Bilim Elçileri, 3'üncü yılını Van'da kutladı

İlköğretim çağındaki çocuklara bilimi sevdiren "Bayer Genç Bilim Elçileri" projesinin üçüncü yılı, Van TOKİ Atatürk Orta Okulu'nda gerçekleştirilen Bilim Şenliği ile kutlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN - Bayer Türk ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)'nın hayata geçirdiği "Bayer Genç Bilim Elçileri" projesi, üçüncü yılını tamamladı. Etkinliklerde görev alan 30 Bayer Genç Bilim Elçisi, Van TOKİ Atatürk Orta Okulu'nda bir araya geldi. Bilim Şenliği kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde çocukların ilgisini çeken, günlük hayatlarında merak ettikleri şeyleri sorgulamalarını sağlayan yedi eğlenceli deney yapıldı.

İlköğretim dördüncü, beşinci ve altıncı sınıf öğrencilerini gelecekte bilim insanı olma yönünde yüreklendirerek Türkiye'de bilimin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan proje, 2012 yılında başladı.  

İlk yıl 90 genç toplum gönüllüsünden oluşan "Bayer Genç Bilim Elçileri", İstanbul, Ankara, İzmir ve Kars'ta İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin yönlendirmeleri ile belirlenen 6 okulda 1037 çocuğa ulaştı. Projenin ikinci yılında ise 13 okulda 1592 çocuğa ulaşıldı. Projeyle 2015 yılının sonuna kadar 240 genç bilim elçisi ile 40 ilde 9 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.  

Bilime farklı bir pencere

Sağlık, beslenme ve ileri teknoloji ürünleri alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirket olan Bayer'in sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında, özellikle sağlık, bilim ve eğitim alanlarında yürüttüğü sosyal projelerin önemli bir yeri bulunuyor. Şirket, "daha iyi bir yaşam" misyonuyla dünya genelindeki çeşitli ülkelerde 300'den fazla projeye destek oluyor.

Bayer Türk'ün TOG ile birlikte gerçekleştirdiği "Bayer Genç Bilim Elçileri" projesi de artan ve yaşlanan dünya nüfusu, artan enerji talebi, artan gıda ve yem ihtiyacı, yükselen yaşam kalitesi ve azalan kaynaklar gibi dünyanın geleceğini ilgilendiren mega trendlere farkındalık oluşturacak şekilde hazırlandı. Proje ilköğretim çağındaki çocukları gelecekte bilim insanı olma yönünde yüreklendirerek Türkiye'de bilimin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Çocukların bilime bugüne kadar hiç bakmadıkları bir pencereden bakmalarını sağlamak, bilime ilgi duymaları için onları teşvik etmek ve hatta bilim alanında çalışmalar yapmak için yüreklendirmek projenin temel amaçlarını oluşturuyor.  

Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi'nin iki aşaması bulunuyor. Öncelikle gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşan Bilim Elçileri, "Bilim Okuryazarlığı" başlığında formal olmayan eğitim modülleriyle tasarlanmış bir eğitime katılıyor. Ardından ilköğretim çağındaki çocukların bilime ilgi duymalarını ve bilimi sevmelerini sağlamak üzere, ilköğretim okullarında bir dizi etkinliği hayata geçiriyor. Etkinliklerde çocukların ilgisini çekecek, günlük hayatlarında merak ettikleri şeyleri sorgulamalarını sağlayacak şu deneyler yapılıyor: Çiçekler su içer mi?; Termometre yapalım; Sütün içinde dans eden renkler; Çığlık atan balonlar; Siyah gerçekten siyah mı?; Ev yapımı dondurma; Kırmızı lahana kimyası.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir