Bayrak yanıtını Diyarbakır'dan verdi

Kılıçdaroğlu, "Bayrak üzerinden politika yapmak bölücülüktür. En büyük bölücü de Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Hakkari mitingine ilişkin Başbakan Erdoğan'ın söylediği "Orada niye bayrak yoktu" sözlerine Diyarbakır'dan yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da miting alanını dolduran vatandaşları eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile birlikte selamlarken barış ve özgürlük vurgularının ağırlıkta olduğu bir konuşma yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'nin Hakkari mitingine ilişkin söylediği, "Orada niye bayrak yoktu" sözlerine tepki göstererek, "Bayrak hepimizin bayrağıdır, hepimizin onurudur, şerefidir. O bayrağı göndere çekerken hepimiz saygı duyarız. Onun üzerinden politika yapmak bölücülüktür. En büyük bölücü de Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

OHAL'in adı bura da  kalktı, kendisi Türkiye'ye yayıldı

Kemal Kılıçdaroğlu, geçmişte büyük acılar yaşandığını hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

"OHAL vardı burada. 'OHAL'i kaldırdık.' dediler. OHAL'in burada resmi adı kalktı. Şimdi Türkiye'de OHAL her yerde var. Doğuda, batıda, kuzeyde ve güneyde de var.

Recep beyin iktidarında neler oldu. Diyorlar 'Faili meçhuller bitti.' 2003 ve 2010 yılı arasında faili meçhullerin sayısı 110 kişi. 110 faili meçhul var ve halen aydınlatılamamış. 'Dur ihtarına uymadı' diye kolluk güçlerince vurulan ve öldürülen kişi sayısı 315. Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü olup tedavi için izin verilmeyen, bu yüzden hayatını kaybeden kişi sayısı 212'dir ve daha önemlisi, kişiyi suçluyorsunuz tutukluyorsunuz. Tutuklu sayısı 2005 yılında 28 bin kişi, 2009'da 52 bin 512 kişi. Daha bunlar mahkum olmamış. Yakalıyorsunuz, 'Haydi içeri' diyorsunuz. İçerde aylarca niçin tutuklandığını dahi bilmiyorsunuz.

Faili meçhul önergeleri reddedildi

Faili meçhullerin aydınlatılması için verdikleri 6 önergenin reddedildiğini, faili meçhullerin görmezlikten gelindiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, kayıpların bulunması için komisyon kurma tekliflerinin kabul edilmediğini bildirdi.

Gelin yüzde 10 barajını indirelim

AKP demokrat bir parti değildir. Yüzde 10 barajı 12 Eylül ürünü bir yasal düzenleme. 12 Eylül hukukuna karşı mısınız? 'Yüzde 10 barajını indirelim' dedik. Geldiler mi? Çünkü bunlar demokrat değil. Milli iradeye inanmıyorlar. Çünkü bunlar başka partiye verilen oylarla kendi milletvekillerini çıkarıyorlar. Biz demokrat özgürlükçü ve halktan yanayız."

Özel yetkili mahkemeler kalkacak

Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi özel yetkili mahkemelerden kurtaracaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ne demek özel yetkili mahkeme? Recep Tayyip Erdoğan'ın mahkemeleri, Recep Tayyip Erdoğan'ın savcıları... Özel yetkili mahkemeleri kaldıracağım. Halkın iradesine saygı göstereceğiz. Halkın iradesiyle seçilen belediye başkanları aylarca hapiste tutuyorlar. Hatırlarsınız kelepçelediler, sıraya dizdiler, fotoğrafını çekip medyaya servis yaptılar. Eğer insanların iradesine saygılıysanız o insanları neden tutuklu tutuyorsunuz. O insanlar da avukatları da neden tutuklandığını bilmiyorlar.

Çünkü gizlilik kararı getiriyoruz. O nedenle bu ucubeyi de hukuk sistemimizden kaldıracağız. Daha özgürlükçü, uygar ülkede olması gereken yargı sistemini getireceğiz. Bağımsız, insan haklarından yana bir yargı düzeni kuracağız. Düşünce özgürlüğü getireceğiz, Her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı bir Türkiye'yi ayağa kaldıracağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir