Bayraktar: İstifa etmeyen şerefsizdir

TOKİ hakkındaki iddialar konusunda Bayraktar, "Yolsuzluk olarak bizim hakkımızda dava varsa istifa etmeyen şerefsizdir" derken Akar da, "Adam olan adam diyorum verdiği sözün arkasında durur" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - Meclis Genel Kurulu'nda Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar arasında "şerefsiz" tartışması yaşandı. TOKİ hakkındaki iddialar konusunda Bayraktar, "Yolsuzluk olarak bizim hakkımızda dava varsa istifa etmeyen şerefsizdir" derken Akar da, "Adam olan adam diyorum verdiği sözün arkasında durur, milletvekillerine istifa edeceğinizi söylemiştiniz, sizi tekrar istifaya davet ediyorum" dedi. 
Meclis Genel Kurulu'nda Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bakanlığının bütçesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 
Bayraktar, CHP milletvekillerinin iddialarına, "Bunları tek tek çürüttük. Eğer benim için bir dava varsa bulun getirin, varsa getirin. Dava veya soruşturma, böyle bir dava yok. İddia olabilir. Bizim hakkımızda bir dava yok. Soruşturmada yok. Varsa getirin. Zorla dava mı yaratacağız, sizin hatırınız için biz dava yaratamayız, dava yok" diyerek tepki gösterdi. 
 
Bu arkadaşları tembih ediniz siz
"İddiadır bunlar. Siz niye gözlük takıyorsunuz diye iddia edebilirim. İddia bu" diyen Bakan Bayraktar, "Hiçbirinin aslı astarı olmayan iddialar. Soruşturma kararı var mı, getir, bir adam yüzü olacak ki utansın. Ama adamın yüzü olmazsa yüzsüz olursa ben nasıl utandırayım o adamı. Bu arkadaşları tembih ediniz siz, araştırın, ben CHP Grubuna saygı duyuyorum ama lütfen bu arkadaşları tembih edin böyle atmasyon, bir şey biliyorlarsa konuşsunlar, bilmiyorlarsa sussunlar da adam sanalım böyle afaki şeyleri getirip Meclis'i işgal etmeyelim" şeklinde konuştu. 
 
Adam olan verdiği sözün arkasında durur
Sataşmadan dolayı söz isteyen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da, "TOKİ hakkında bir dava açılmışsa ve dava aleyhine sonuçlanmışsa istifa edeceğinizi belirtmiştiniz, bu kürsüde. Adam olan adam diyorum verdiği sözün arkasında durur, milletvekillerine istifa edeceğinizi söylemiştiniz sizi tekrar istifaya davet ediyorum. Adam gibi adam verdiği sözün arkasında durur" diye konuştu. 
 
Hakkımızda yolsuzluk davası varsa istifa etmeyen şerefsizdir
Bayraktar da, "Yolsuzluğu şahıslar yapar, kurumun kendisi yapamaz. Ben dedim, TOKİ hakkında dedim, sonra aynı konuşmada düzelttim, dedim ki TOKİ hakkında dava fakat onu şu manada söyledim, TOKİ'de şahıslar hakkında bir yolsuzluk davası yoktur dedim. Bizim hakkımızda bir soruşturma yoktur dedim. Yolsuzluk olarak bizim hakkımızda dava varsa istifa etmeyen şerefsizdir. Ama böyle bir istinadı atmakta bunu ispat edemeyen de nedir bunu siz söyleyin, ben söylemiyorum" dedi. 
"Benim hakkında bir dava var mı, getirin, arkadaşlarım hakkında bir dava var mı, getirin" diyen Bayraktar, "TOKİ hakkında açılan davalar kamulaştırma davalarıdır, geç teslim davalardır. Böyle davalar tabii ki olacak. Ben üzülüyorum biz CHP'nin sizin yüzünden az oy almasından üzülüyoruz. Bu millet yine büyük millet, size yüzde 20'nin üzerinde oy veriyor. Halk size bu kadar iyilik yapıyor daha ne istiyorsunuz bu halktan, halkın yakasını bırakın ya" dedi. 
Sataşmadan dolayı tekrar söz isteyen Haydar Akar, "Sizin bakanlarınız ve Başbakanınız bu şerefsiz sözünü çok kullanıyor" diyerek, "Size söylediğiniz tüm sözleri iade ediyorum. İstifanızı bekliyoruz. Siz bırakın CHP'yi kendi işlerinize bakın" dedi. 
Görüşmelerin ardından Meclis Genel Kurulu'nda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı'nın bütçesi kabul edildi.