Bayram namazını çadırda kıldılar

Van ve Erciş'te depremzede vatandaşlar, bayram namazını çadır mescitlerde kıldılar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN - Erciş'teki depremzedeler bayram namazını Türk Kızılayı'nın kurduğu çadır mescitler ile depremde hasar görmeyen camilerde kıldı.

Depremden sonra ilçede görev yapan arama kurtarma ekipleri de depremzedelerle bayramlaşırken, bir çok kişi çabaları nedeniyle ekip üyelerine teşekkür etti. Türk Kızılayı ekipleri de mescit ve cami çıkışlarında depremzedelere şeker ve lokum ikram etti.

Alaköy'de bayram namazını köy okulunun bahçesinde kurulan çadırda kılan vatandaşlar, soğuktan korunmak için katalitik sobaların etrafında oturdu.

Şahin bayram namazını depremzedelerle birlikte kıldı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, çadır kentte Türk Kızılayı tarafından kurulan Hilal-i Ahmer Camisinde bayram namazını depremzedelerle birlikte kıldı.

Şahin, namazın ardından depremzedelerle bayramlaştı. Elini öpen çocuklara bayram harçlığı veren Şahin, vatandaşlara şeker ve kolonya ikramında bulunan polis memurlarıyla da bayramlaştı.

Bayramı deprem bölgesinde yaşamak için bölgeye çok sayıda kişinin geldiğini ifade eden Şahin, "Afetin oluşturduğu acı ve sıkıntılar vesilesiyle kardeşçe bu acıları paylaşarak gidermeyi, azaltmayı başarma sınavından geçiyoruz hep birlikte" diye konuştu.

Erciş'e gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da bayram namazını çadır mescitte kılarak, depremzedelerin bayramını kutladı.

Baydemir, bayramın ülkenin bütün insanlarının kucaklaşmasına, barışmasına ve ortak paydalarla buluşmasına vesile olmasını dilediğini belirterek, "Bayramın kardeş kavgasının son bulmasına vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Namazın ardından vatandaşlar, depremde yaşamını yitiren yakınlarının mezarlarını ziyaret etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir