Ücretsiz geçişler başladı

3. Köprü'de dün gece yarısından itibaren ücretsiz geçişler başladı, diğer iki köprü ise bayram süresince ücretsiz...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ve köprülerden geçişler ücretsiz olacak. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan dün, "Bu gece yarısından itibaren bayram bitimine kadar köprü ve otoyollar ücretsiz" dedi.

Dün gece yarısından itibaren Kurban bayramı nedeniyle karoyollarının işlettiği köprü ve otoyollar ücretsiz oldu. Buna göre, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla 19 Eylül Pazartesi günü saat 07.00'a kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerde ücret alınmayacak.

Belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessesse ve işletmecelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri 12 Eylül Pazartesi gününden başlayarak, 15 Eylül Perşembe günü saat 24.00'e kadar ücretsiz olacak.

İki köprü hariç

Geçtiğimiz 26 Ağustos'ta açılışı yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü'nde, bayramda ücret alınmaya devam edilecek.

Öte yandan, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle vatandaşların toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını kullanılabilmesi için 16 Temmuz Cumartesi gece yarısından başlayarak, 31 Temmuz Pazar günü saat 24.00'a kadar, 7 Ağustos Pazar günü tam gün olmak üzere 1-10 Ağustos arasında saat 20.00'den başlayarak, saat 24.00'a kadar Marmaray seferlerinden yararlananlardan ücret alınmamasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir