Bayrampaşa'da büyük yangın

Bayrampaşa'da ayakkabı tabanı imalathanesinde yangın çıktı. 25 bin metrekarelik alanın etkilendiği yangında mahsur kalan 75 kişi kurtarıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bayrampaşa Baltaş Kilimciler Sanayi Sitesi'ndeki atölyede henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İş yerinde çalışanlar itfaiyeye haber verirken, kısa sürede büyüyen alevler 3 katlı binayı sardı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, yangının olduğu bölgeye şerit çekerek çevre güvenliğini alırken, itfaiye görevlileri de kauçuk ve plastik ham maddesi bulunan imalathanedeki yangını söndürmek için köpükle müdahalede bulundu.

Yangın nedeniyle binanın çatısına çıkan yaklaşık 10 işçi, merdivenli itfaiye aracıyla kurtarıldı. Dumandan etkilenen bazı işçilere, olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti.

Eğitime bir gün ara verildi

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Bayrampaşa'daki Baltaş Kilimciler Sanayi Sitesi'ndeki yangın nedeniyle Mustafa Itri İlkokulu ile yanındaki aynı ismi taşıyan ortaokulda, tedbir amacıyla eğitime bir gün ara verildi.

"25 bin metrekare alan etkilendi"

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Bayrampaşa Kilimciler Sanayi Sitesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangının, patlamalarla birlikte kısa sürede yayılarak binayı sardığı belirtildi.

Alandaki her katın yaklaşık 5 bin metrekareden oluştuğuna yer verilen açıklamada, 25 bin metrekarelik alanın yangından etkilendiği vurgulandı.

Eyüp itfaiye müfrezesinin, saat 10.29'da yangına 3 araç, 7 personelle müdahale etmeye başladığı belirtilen açıklamada, yangının yayılma riski göstermesi üzerine, İstanbul itfaiyesinin alarma geçerek Avrupa ve Anadolu Yakası'nda bulunan tüm itfaiye birimlerinden takviye ekiplerini bölgeye sevk ettiği kaydedildi.

Yangına Koca Yusuf, köpük kuleleri, merdiven araçları ve başlangıç araçlarının da aralarında bulunduğu 71 araç 148 personelle müdahale edildiği vurgulanan açıklamada, yangın bölgesine, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığından vinç, dozer ve kepçeler de sevk edilerek söndürme çalışmalarına katıldığı ifade edildi.

Mahsur kalan 75 kişi tahliye edildi

Açıklamada, 7 bin 500 litre köpük ve tonlarca suyun kullanıldığı yangın sırasında iş hanında mahsur kalan 75 kişinin itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak tahliye edildiği bildirildi.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangının poliol, izosiyanat, plastik ve benzeri kimyasal maddelerin kullanıldığı ayakkabı taban imalatı sırasında başladığının tahmin edildiğine yer verilen açıklamada, atölyelerde bulunan kimyevi maddelerin yanıcı, parlayıcı olması nedeniyle yangının kısa sürede yayıldığı belirtildi.

Açıklamada, kontrol altına alınan yangınla ilgili söndürme çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Valilikten açıklama

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Baltaş Kilimciler Sanayi Sitesi'ne gelerek ayakkabı imalathanesindeki yangınla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Olay yerinde gazetecilere açıklama yapan Şahin, yangının 10.25 sıralarında başladığını, itfaiye ekiplerinin de 10.29'da müdahale ettiğini bildirdi.

"Yaralılardan birinin durumu ağır"

İş yerinde plastik aksam bulunduğu için yangının söndürülmesinin kolay olmadığını aktaran Şahin, "Yangın şu anda kontrol altında. Etrafa dağılmaması için tüm tedbirleri aldı arkadaşlar ama söndürme ve soğutma çalışmaları bir müddet daha devam edecek. Hastaneye intikal eden 12 yangından etkilenen vatandaşımız var. Birinin durumu acil müdahale gerektiriyor, diğerleri hafif durumda." ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir