Bazı bölgelerde kar alarmı!

Yağışlı havaların etkisine giren Türkiye'nin bazı bölgelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’de yağış görülecek. Yağışlar Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari’de yoğun kar şeklinde görülecek.

Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur bekleniyor. Rize, Artvin kıyıları, Şırnak, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Kastamonu kıyı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak görülecek. Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde ise yağış yoğun kar şeklinde olacak.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetlice esecek.

Kuvvetli yağış

Yağışların, sabah saatlerinde Rize, Artvin kıyıları ve Şırnak’ta, gece saatlerinde ise Zonguldak, Bartın ve Sinop çevreleri ile Kastamonu kıyı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek yerel su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşları uyardı. 

Yoğun kar

Yağışların Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Meteoroloji, bu şehirlerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. 

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu. (8)

İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu. (15)

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (17)

Adana: Parçalı bulutlu. (21)

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (22)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu. (15)

Erzurum: Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. (1)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı. (11)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis görülecek. Rüzgar; sabah saatlerinde Güney Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice esecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz ile zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'in doğusunda yer yer pus ve sis görülecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu olacak.

Batı Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde yağış görülecek. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışlar; gece saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Sinop çevreleri ile Kastamonu kıyılarında yerel olarak kuvvetli olacak. Rüzgar; bölgenin kıyı kesimlerinde akşam saatlerinde batı ve güneybatı, gece saatlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice esecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışlar; sabah saatlerinde Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacak. Rüzgar; Orta Karadeniz kıyılarında akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice esecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu yağışlı geçecek. Genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışlar, Şırnak ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde görülecek. Sabah saatlerinde Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Şanlıurfa çevrelerinde yer yer pus ve sis görülecek.