BBP, genel başkanını seçiyor

Olağanüstü Kongre'de 3 aday yarışıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) 4. Olağanüstü Kongresi çalışmalarına başladı. Parti, bugün yeni Genel Başkan'ını seçecek.

Atatürk Spor Salonu'ndaki kongrede, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Divan Başkanlığı oluşturuldu. Divan Başkanlığına BBP Kurucular Kurulu Üyesi Hasan Çağlayan getirildi. Kongrenin yapıldığı salona sabah erken saatlerden itibaren gelen partililer, ellerinde helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun posterlerini taşıdılar, yakalarına Yazıcoğlu'nun fotoğrafının bulunduğu rozet taktılar. Kongreye, Muhsin Yazıcoğlu'nun çocukları Firuze ve Furkan Yazıcıoğlu da katıldı.

Kongrede, genel başkanlık seçiminin yanı sıra 50 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile 9 kişilik Merkez Disiplin Kurulu (MYK) üyeliklerine de seçimleri yapılacak.

Kayıtlı toplam 1093 delegenin oy kullanacağı kongrede, mevcut Genel Başkan Yalçın Topçu ile eski Alperen Ocakları Başkanı Tuna Koç'un ardından, kongrede Sivas parti örgütünden Adem Işık da genel başkanlık için adaylığını açıkladı.

Konuşmaların ardından, genel başkanlık ile 50 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile 9 kişilik Merkez Disiplin Kurulu (MYK) üyeliklerinin seçimi için oy verme işlemine başlandı.