BBP MKYK toplandı

Yazıcıoğlu'nun vefatından sonra ilk kez düzenlenen toplantıda, partiyi 45 gün içinde kurultaya götürecek geçici genel başkan seçilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA -  Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından sonra ilk kez toplandı. Toplantıda, partiyi 45 gün içinde kurultaya götürecek geçici genel başkan seçilecek.

Toplantıda Yazıcıoğlu'nun fotoğrafı sandalyesine konuldu, masaya da Türk bayrağı örtüldü. Başkanlık Divanı üyeleri, "Genel Başkan Vekili" sıfatıyla açıklama yapan Genel Sekreter Yalçın Topçu ile bu masanın arkasında durdu.

Topçu, açıklamasına, "Türk-İslam dünyasının, büyük Türk milletinin, dünyadaki bütün iyi insanların, alperenlerin, camiamızın başı sağolsun, Allah sabır versin, sabrımızı artırsın. Ebedi siyasi liderimiz merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 canımızın, şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun" sözleriyle başladı.

Toplantıda, parti tüzüğünün 15. maddesine göre, MKYK üyelerinden birinin partiyi 45 günlük süre sonunda kurultaya götürmesi için geçici genel başkan seçileceğini bildiren Topçu, "MKYK Üyelerimizin her biri bu süreç için yetkindir. Baştan belirlenmiş bir aday yoktur. Kurulumuz kendi içinde yapacağı müzakere ile uygun adayı bulup görevlendirecektir" dedi.

Yazıcıoğlu ve helikopter kazasında hayatını kaybeden diğer partililerle ilgili sürecin de ele alınacağını belirten Topçu, şöyle konuştu:

"Ebedi siyasi liderimizle birlikte şahadete ulaşan beş canımızla ilgili süreç partimizce Türk'ün töresine, İslam'ın ahlakına, 'Devlet ebed, millet esas' anlayışına göre kanunlara ve hukuka riayet esasınca takip edilmiş, kadere tam imanın yanında kazanın bütün safhaları ve devam eden süreci partimiz yetkililerince takip, tetkik, inceleme, araştırma, mukayese, yetkili otoritelerle buluşturma gibi her türlü tedbiri almış olup, sonuca ulaşmada her şüphe ve ihtimali değerlendirerek varma kararlılığındadır. Olayla ilgili sonuç en ufak ayrıntısı ile kamuoyu ile paylaşılacaktır. Neticenin gereği ne ise onun yapılması kararlılığında olunacaktır."