BBP'nin yeni lideri Destici

Mustafa Destici, kullanılan 639 oydan 628'ini alarak genel başkanlığa seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - BBP Genel Başkanlığı'na, Parti Genel Sekreteri Mustafa Destici seçildi.

Sürmeli Oteli'nde gerçekleştirilen 5. Olağanüstü kongrede genel başkanlık seçimi için kayıtlı bin 73 delegeden 639'u oy kullandı. Oyların 628'i geçerli, 11'i geçersiz sayıldı.

Adaylardan Destici 387 oy alırken, diğer adaylardan Yavuz Ağıralioğlu 143, Nevzat Yanmaz ise 98 oy aldı.

Destici, genel başkan seçilebilmek için gereken salt çoğunluk oyunu alamamasına karşın diğer iki adayın çekilmesi üzerine genel başkan ilan edildi.

Genel Başkanlık seçiminin ardından kongreye kısa bir ara verildi. Delegeler aranın ardından bir kez daha sandık başına gidecek ve Merkez Karar Yönetim Kurulu ile Disiplin Kurulu listesini oylayacak.

Aynı azimle devam edecek

Destici Genel Başkanlığa seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Temmuz ayının tatil ayı olmasına rağmen kongreye gelerek oy kullanan delegelere teşekkür etti.

Kongrenin, BBP hareketinin aynı inanç, karar ve azimle devam edeceğinin işaretini verdiğini belirten Destici, ''Aynı inançla, sorumlu muhalefet anlayışıyla demokrasiden, hukuktan, bireysel hak ve özgürlüklerden yana olacağız'' görüşünü dile getirdi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun koltuğunun kendisi için ''ateşten gömlek'' anlamına geldiğini belirten Destici, bu onurlu görevi layıkı ile yerine getirmek için sonuna kadar çalışacağını bildirdi.

Genel sekreterdi, genel başkan oldu

Mustafa Destici, 1966 yılında Eskişehir'in Günyüzü ilçesi Gecek köyünde doğdu. İlk tahsilini Günyüzü İlçesinde, orta ve lise tahsilini Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan Mustafa Destici, 1993 yılına kadar öğretmenlik yaptı ve Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Felsefe Tarihi üzerine Yüksek Lisansını tamamladı. 1993 yılında Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Akademik göreve başladı. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Araştırma Görevlisi oldu ve 2000 yılında kadar Gazi Üniversitesi Felsefe Bölümünde Akademisyen olarak görev yaptı. 2000 yılında Tarım Bakanlığı'na geçti ve 2007 yılına kadar burada çalıştı.

Destici, 1978 yılında Ülkü Ocakları'nda göreve başladı. 12 Eylül darbesinden sonra kurulan ilk Ülkücü Gençlik Teşkilatı olan ''Gençlik Kültür Sanat Ocakları''nın Kurucu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 1992'de Muhsin Yazıcıoğlu'nun Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP)'den ayrılması ile birlikte Nizam-ı Alem Ocaklarında görev alan Mustafa Destici, 2007 yılına kadar Nizam-ı Alem Ocakları ve Alperen Ocakları'nda aktif görevlerde bulundu.

Mustafa Destici, 15 Nisan 2007'de yapılan 2. Olağanüstü Büyük Kurultayda Muhsin Yazıcıoğlu'nun isteği ile 17 yıllık memuriyet hayatından istifa ederek, Büyük Birlik Partisi'ne katıldı. Destici, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyeliğine seçilerek, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 9 Kasım 2008 yılında 7. Olağan Büyük Kurultay'da MKYK Üyeliğine tekrar seçilen Mustafa Destici, Yazıcıoğlu'nun isteği üzerine bu sefer Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Destici, Yazıcıoğlu'nun ölümünden sonra 24 Mayıs 2009'da yapılan kurultayda tekrar MKYK Üyeliğine seçilerek, Genel Sekreter oldu.

İngilizce ve Arapça bilen ve bugün parti genel başkanlığına seçilen Mustafa Destici, evli ve üç çocuk babası.

Bu konularda ilginizi çekebilir