BDDK ile SPK’yı birleştireceğiz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TOBB Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurul (BDDK) ile Sermaye Piyasası Kurulu’nu(SPK) birleştireceklerini, sağlıklı bir planlama politikası oluşturarak Devlet Planlama Teşkilatı’nı (DPT) değiştireceklerini, Gelir İdaresi Başkanlığı’nı da tümüyle özerk hale getireceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile CHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Çetin, Faik Öztrak ve Umut Oran Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını, daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı misafir ettiklerini, şimdi de Anamuhalefet lideri Kılıçdaroğlu’nu ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Seçim süreçlerinin reformları engellememesi gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu’nun iktidar ve muhalefetin işbirliğiyle Meclis’ten geçtiğini anımsatarak bu destek için CHP’ye teşekkür etti.

İnce belli bardağı bile ithal eder hale geldik

Hisarcıklıoğlu’nun ardından konuşan Kılıçdaroğlu, CHP’nin iş dünyasında olumsuz bir algısı olduğunu ve bu tabloyu kırmak istediklerini ifade etti. İş dünyasının rahat çalışabileceği, üretebileceği, istihdam yaratabileceği bir modeli kurmak istediklerini de kaydeden Kılıçdaroğlu, sanayiciyi “ekonominin kamu görevlisi” olarak tanımladıklarını vurguladı.

Türkiye’nin artık ince belli bardağı bile ithal eder hale geldiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Eğer bu kur politikası böyle devam ederse bu sorun sadece sizin değil hepimizin sorunu olmaya devam edecek” diye konuştu.

“Böyle planlama olmaz, DPT’yi değiştireceğiz”

Kılıçdaroğlu, sağlıklı bir planlama politikası oluşturacaklarını, Devlet Planlama Teşkilatı’nı da (DPT) değiştireceklerini ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu için hazırladıkları özel raporu geçtiğimiz günlerde açıkladıklarını, önümüzdeki günlerde de CHP’nin Ekonomi Raporunu da açıklayacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Arzumuz ve isteğimiz, ekonominin her zaman Türkiye’de birinci gündem maddesi olmasını sağlamaktır. Ekonomiyi birinci gündem maddesi yaparsak sağlıklı bir tartışma ortamı yaratabiliriz. Kaosu önleriz, kısık çekişmelerin, kısır tartışmaların ötesine geçmiş oluruz” diye konuştu.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nı tümüyle özerk hale getireceğiz

Kılıçdaroğlu, Gelir İdaresi Başkanlığı’nı tümüyle özerk hale getireceklerini de belirterek “Hiçbir zaman vergi denetimlerini silah olarak kullanmayacağız, bu ayıptan Türkiye’yi kurtaracağız. Böyle bir şey olmaz” dedi.

“BDDK ile SPK’yı birleştireceğiz”

Kılıçdaroğlu, yeni bir istikrar programı, sağlıklı bir rekabet ortamı, bağımsız bir Gelir İdaresi Başkanlığı, güçlü bir DPT öngördüklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“BDDK ile SPK’yı birleştireceğiz. Hazine Müsteşarlığı büyük ölçüde işlevini kaybetti, SPK gitti, BDDK gitti, sadece borç yönetimi kaldı. Maliye Bakanlığı’nı daha güçlü, daha tutarlı bir hale getireceğiz. Yeni bir vergi politikası oluşturulacak, yeni bir teşvik politikası oluşturulacak.”

“Özelleştirmeye ‘ideolojik’ bakmıyoruz”

Kılıçdaroğlu, özelleştirmeye de “ideolojik” olarak bakmadıklarını, ihtiyaç olması durumunda özelleştirme yapılabileceğini kaydederken “Özelleştirme ile tekel yaratılmasını uygun görmüyoruz. Tekel olmamalı, sağlıklı bir rekabet ortamı olmalı. Tekel anlamındaki doğal kaynakların özelleştirilmesini doğru bulmuyoruz. Tek bir kaynak varsa onu özelleştirmek doğru değil diyoruz” dedi.

Türkiye değişim istiyor 

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün yapılan önseçim sonuçlarını değerlendirirken “Ortaya çıkan sonuç şu; Türkiye değişim istiyor. Bir ilimizde birinci ve ikinci sırada kadın milletvekili adayı çıktı. Önseçimde bizim düşündüğümüzden daha fazla kadın çıktı. Bundan son derece memnunuz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir