BDP, doğunun CHP'si

Grup toplantısında CHP ve BDP'ye cevap veren Başbakan Erdoğan, CHP'nin BDP ve PKK'nın değirmenine su taşıdığını, BDP'nin doğu ve güneydoğu'nun CHP'si olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve BDP'ye yüklendi.
Konuşmasında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel için söylediği sözlere sert çıkan Erdoğan, "Bu millette, bu topraklara küfretmek amacıyla Genelkurmay Başkanımızı hedef almak, ona güya hakaret etmek de açık söylüyorum; densizliktir. Değil general, onbaşı bile olmak bu toprakların tamamında bir gurur, bir şeref vesilesidir" dedi.
"BDP, doğunun CHP'sidir"
Uludere olayının turnusol görevi gördüğünü ifade eden Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Nasıl zevkten dört köşe olduklarını gördünüz, Uludere'de farklı bir görüntü. Uludere hadisesi sonrası CHP ile BDP'nin nasıl bir mütemmimcüzi olduğu açığa çıkmıştır. CHP, BDP ve PKK'nın değirmenine su taşımıştır. BDP doğu ve güneydoğu'nun CHP'sidir. BDP, CHP'yi örnek alan, taklit eden bir partidir. BDP'nin beslendiği tek kaynak, masum Kürt evlatlarının kanıdır. Değil Genelkurmay Başkanı olmak, 'onbaşı' bile olmak bir gurur ve şeref meselesidir. Git silahlı efendilerine sor, onlar onbaşıların kahramanlıklarını çok güzel anlatırlar. Sana on tane koyun bile emanet etmezler. Önce haddinizi bileceksiniz. İmralı'daki terör örgütü başını önder olarak diyorlar. Peygamber olarak gördükleri Apo, BDP'lilere 'şarlatan, zırtapoz' diyor. 'Güvencemiz silahtır' diyor, o zaman bu çatının altına niye geldin. Buraya niye geldin o zaman, sen de çık. Kimi devleti tanımayız diyor, kimi AK Parti'yi düşman ilan ediyor. Avrupa'nın ABD'nin terör örgütü kabul ettiğini neden terör örgütü ilan etmiyorsun? Cesaretin varsa çık terör örgütünü eleştirir. Ankara'da demokrat, Diyarbakır'da faşist. Sen neyin özerkliğinden bahsediyorsun? Özerklikten bahsediyor ama önce sen özerk ol. Terör örgütünden özerkliğini ilan et."
"Adaletin ivedilikle tecelli etmesini bekliyoruz"
Erdoğan, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasına ilişkin ise, "Yargıya intikal etmiş konularda görüş açıklama lüksümüz yok. Yargıyı etki alacak söylemlerden herkes imtina etmelidir. Biz yargıya saygılı bir şekilde gelişmeleri izliyoruz. Adaletin ivedilikle tecelli etmesini bekliyoruz." diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir