”BDP ile AK Parti arasında pazarlık söz konusu olmaz”

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Anayasa değişiklik teklifiyle ilgili olarak konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Anayasa değişiklik teklifiyle ilgili olarak BDP ile AK Parti arasında herhangi bir pazarlığın söz konusu olmadığını ve olmayacağını söyledi.

Demirtaş, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, toplumun yeni Anayasa beklentisinin, Hükümet tarafından heba edildiğini savundu. Demirtaş, AK Parti'nin, yalnızca yargı reformunu merkezine alan, kendi partisel çıkarları çerçevesinde bir değişiklik paketi hazırladığını öne sürdü.

Anayasa değişikliği konusunda kendilerinin de acil demokrasi paketi hazırladıklarını ve bu paketi AK Parti'ye sunduklarını anımsatan Demirtaş, "Biz paketi sunduktan sonra, bir AKP yetkilisi, 'hiç bir siyasi parti bize öneri sunmadı' dedi. Bizim sunduğumuz öneriler görmezden geliniyor. Böyle bir ciddiyetsizlik olabilir mi?" diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da "Biz hiç kimseyle pazarlık yapmayacağız" dediğini belirten Demirtaş şöyle devam etti:

"Biri BDP'nin taleplerini görmezden geliyor, diğeri BDP'nin önerilerini pazarlık olarak algılıyor. Her kim ki BDP'yi AKP'nin tartışmasız, kayıtsız, koşulsuz destekçisi olarak görmek istiyorsa, aynaya baksın. Kendileri bunu yapabilirler. AKP'ye biat edebilirler. Ama BDP, bu ülkenin demokratik ana muhalefetidir. Kimse BDP'yi, AKP'nin kuyruğu, koltuk değneği haline getiremez. BDP üzerinde bu şekilde bir baskı oluşturarak, 'ya statükoculardan olursunuz ya da AKP'nin azıcık demokrasisine razı olursunuz' diyenlere karşı, 'kusura bakmayın' diyoruz. Kendi öz gücümüzle kendimize inanarak, elbette, er ya da geç bu taleplerimizi Anayasa'ya da yazdıracağız, yasalara da yazdıracağız. Taleplerimiz görmezden gelinmeye devam edilirse, AKP, CHP ve MHP'yi demokrasi karşıtı cephe olarak ilan edeceğiz"

Selahattin Demirtaş, BDP ile AK Parti arasında bir pazarlık olmadığını ve olmayacağını belirterek, taleplerinin kabul edilmesi için mücadele edeceklerini söyledi.

Anayasa değişiklik teklifinin yeniden TBMM Başkanlığına sunulmasını da değerlendiren Demirtaş, "Eğer, taslağı komisyona getirmeyi dahi becerememiş, basiretsiz bir Hükümetle, bir anlayışla yeni bir Anayasa yapılamayacağı ortaya çıkmış ise bu bizim sorumluluğumuz değildir. Hükümet, Anayasa değişikliği konusunda sınıfta kalmıştır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir