BDP'li belediyeleri PKK'nın atadığı görevliler yönetiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


SİVAS - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "BDP'li belediyelerin hiçbirisini seçilmiş belediye başkanları yönetmiyor. PKK'nın atadığı görevliler yönetiyor" dedi.
Destici, Şarkışla ilçesindeki Kızılay Düğün Salonu'nda düzenlenen BBP Şarkışla İlçe Teşkilatı'nın 8. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Sivas ve Şarkışla'nın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.
Büyükşehir yasasına değinen Destici, yasaya çok şiddetli muhalefet ettiklerini, 13 ilin Büyükşehir yapılmasına karşı olmadıklarını ancak yasa taslağının içeriğine karşı olduklarını belirterek, Türkiye'nin eyaletlere bölüneceğini iddia etti.
Destici, Türkiye'nin özerkliğe gitmesi ve eyaletlere bölünmesi durumunda tüm sorumluluğun Başbakan ve Cumhurbaşkanına ait olacağını savundu.

BDP'li belediye başkanlarının göreve seçilerek gelmediklerini iddia eden Destici, şöyle konuştu:
"Bunu 'muhalefet olsun' diye söylemiyoruz. Ben daha önce de defalarca söyledim. BDP'li belediyelerin hiçbirisini seçilmiş belediye başkanları yönetmiyor. PKK'nın atadığı görevliler yönetiyor. Bu belediyelerin kaynaklarının pek çoğu PKK'ya peşkeş çekiliyor. Şimdi siz bunu bile bile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesini bir iken üçe çıkarıyorsanız, kadrosunu bir iken beşe çıkarıyorsanız, bu PKK'ya destek vermek değil de nedir Allah aşkına? Bunu bana çıkıp birisi açıklasın. Bölgeyi tamamen PKK'nın, KCK'nın kontrolüne bırakacaklar."
İdam cezasının geri getirilmesini de isteyen Destici, küçük yaşta kaçırılarak tecavüz edilen ve ardından öldürülen kız çocuklarının faillerinin mutlaka idam edilmesi gerektiğini savundu.
Kongreye, Eski BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile kız kardeşleri Maviş Ocak ve Naziye Soysal da katıldı.