BDP:Evren'in bitiremediği işi AKP tamamlamaya çalışıyor

BDP Grup Başkanvekili Kaplan, çeşitli basın yayın organına yönelik düzenlenen KCK operasyonlarının, Kürtleri susturma projesinin bir ayağı olarak nitelendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın, basın-yayın ve propaganda ayağına yönelik düzenlenen operasyonlara ilişkin, "Kenan Evren'in, faşist cuntanın bitiremediği işi bu gün AKP tamamlamaya çalışmaktadır. Bugün yaşananlar çok açık bir sivil darbe sürecidir" dedi.
Kaplan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, KCK'ya yönelik operasyonları değerlendirdi. "Bugün yaşananlar çok açık bir sivil darbe sürecidir" diyen Kaplan, operasyonların "Kürt medyası" ve "muhalif gazetecileri" hedef aldığını iddia etti.
Kaplan, operasyonla "özgür basın ve muhalif basın yayın kuruluşlarını susturmak, sindirmek ve etkisiz hale getirme"nin amaçlandığını ileri sürerek, "Bu operasyonlar kesinlikle hukuki ve meşru değildir, tamamen siyasidir, hukuk dışıdır, meşruiyetten uzaktır" diye konuştu.
Kaplan, şöyle konuştu:
"Geçmişte Genelkurmay karargahlarında, özel harp dairelerinde üretilen planlar, hazırlanan andıçlar bugün AKP merkezli olarak devreye konulmaktadır. İnternet Andıcı, Eylem Destek Planı, teori Ergenekon sanıklarından, şimdi uygulamayı AKP Hükümeti yapıyor. Kenan Evren'in, faşist cuntanın bitiremediği işi bu gün AKP tamamlamaya çalışmaktadır. Bu nedenle gazetecisinden siyasetçisine, akademisyeninden sanatçısına varıncaya kadar muhalif kim varsa cezaevine atılmaktadır. Statükonun bir dönem irtica ile mücadele adı altında devreye koyduğu planların aynısı bugün AKP eliyle muhalif kesimlere, Kürtlere karşı uygulanmaktadır."
"Kürtleri susturma projesinin bugünkü ayağında Kürt basını hedef alınmıştır" diyen Kaplan, operasyonların sorunu derinleştirdiğini iddia etti.
Bu konularda ilginizi çekebilir