Bedelli çalışmaları bayramdan sonra

Bakan Yılmaz, bedelli askerlik çalışmalarının bayramdan sonra başlayacağını, yaş sınırının ise daha belli olmadığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Savunma Bakanı Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili çalışmaların bayramdan sonra başlayacaklarını, yaş sınırını ise henüz belirlemediklerini söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, milletvekillerini bedelli askerlik çalışmaları ile ilgili bilgilendirdi.

35 yaş üstü olursa 200 bin kişi yararlanacak

Yılmaz, bedelli askerlik konusunda henüz yaşı belirlemediklerini ancak, 35 yaş üstü olursa 200 bin kişinin bundan yararlanabileceğini söyledi.

Yılmaz, "Yaşa göre değişmekle birlikte, henüz yaşı belirlemedik ama 35 yaş üstü olursa, yararlanacak 200 bin kişi var" dedi. Geçmişteki uygulamalara bakılacağını dile getiren Yılmaz, "Ne zaman?" sorusu üzerine "Bayramdan sonra" karşılığını verdi.

Bakan Yılmaz, "Zaten şu ana kadar bir çok çalışmalar var. Önümüze de bir çalışma getirdiler. Ancak, çalışma yapılacak. Silahlı kuvvetlerimizin de ihtiyacını dikkate alarak bir çalışmayı getirecekler, ondan sonra bunu Bakanlar Kurulu'na getireceğiz" diye konuştu.

Yılmaz, "Yıl başından önce olabilir mi?" sorusuna "Tarih vermiyorum" karşılığını verdi.

5 Heron motorundan iki tanesinin geldi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İsrail'e gönderilen 5 Heron motorundan iki tanesinin geldiğini, üç tanesinin de en kısa zamanda geleceğini söyledi.

Heronların yedek motorlarının bulunduğunu belirten Yılmaz, "Bugüne kadar Heronların hepsinin atıl olduğu hiç bir durum söz konusu olmamıştır" dedi.

Heronların kötü hava koşullarında çalışmadığını söyleyen Yılmaz, garanti süresinin bitmesine müteakip Türkiye'de mevcut sanayi imkanlarıyla söz konusu bakımların yapılması için Tusaş ile sözleşme yapıldığını bildirdi.

Türkiye'nin en doğusundan en batısına kadar sınavları başarıyla geçen herkesin öğrenci olarak TSK'ya alındığını ve böyle bir ayrımın olmadığını söyleyen Yılmaz, uzman jandarmaların birinci dereceye yükselmelerine ve 2 bin 200 ek gösterge almalarına imkan tanıyan kanun tasarısının Başbakanlığa gönderildiğini ve en kısa sürede Meclise sevkinin planlandığını anlattı.

Sözleşmeli er başvuruları uzatıldı

Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmesi öngörülen sözleşmeli er uygulamasına başvurular, 31 Aralık'a kadar uzatıldı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığının sözleşmeli er ihtiyacını karşılamak amacıyla daha önce 7 Eylül-21 Ekim 2011 olarak bildirilen ikinci dönem sözleşmeli er temini ön başvuru süresi uzatıldı.

Ön başvurular www.kkk.tsk.tr internet adresinden 4 Kasım-31 Aralık 2011 tarihleri arasında yapılabilecek. Sözleşmeli er temini kayıt kabul, ön sağlık, fiziki kabiliyet testi ve mülakat sınavları 16 Ocak-6 Şubat 2012 tarihleri arasında daha sonra duyurulacak merkezlerde yapılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir