Bedri Baykam'a bıçaklı saldırı

Baykam, 'İnsanlık Anıtı'yla ilgili Akatlar'da katıldığı toplantının ardından bıçaklı saldırıya uğradı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ressam Bedri Baykam, Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi'nde "İnsanlık Anıtı"yla ilgili katıldığı toplantının ardından çıkışta bıçaklı saldırıya uğradı.

Kars'ta bulunan İnsanlık Anıtı'na yürüyüş düzenlemek amacıyla sanatçı dostlarıyla toplanan Bedri Baykam, toplantı çıkışı bıçaklandı. 

Yaralanan Baykam, taksiyle Acıbadem Maslak Hastanesine götürüldü.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın hastanenin başhekimini arayarak bilgi aldığı öğrenildi.

Saldırının zanlısı yakalandı

Ressam Bedri Baykam ile Piramit Sanat Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'u bıçakla yaralayan kişi olduğu belirtilen Mehmet Ç.  gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Baykam ve Kurtulmuş'u bıçakla yaraladığı belirtilen Mehmet Ç. Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Şüphelinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gönderilmesi bekleniyor.

Çapkın, Baykam'ın durumu hakkında bilgi aldı

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise; Bedri Baykam ve Tuba Kurtulmuş'a yönelik bıçaklı saldırının üzücü bir olay olduğunu belirterek, saldırganların yakalanması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Bıçaklı saldırı sonucunda yaralanan Bedri Baykam ile Tuba Kurtulmuş'un tedavi gördüğü Acıbadem Maslak Hastanesine gelen Hüseyin Çapkın, yaralıların sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı.

Görgü tanığı Erdurak saldırı organize

Ressam Bedri Baykam ile yardımcısının bıçaklı saldırıda yaralandığını gören Safiye Mine Erdurak, bağırmasalar saldırganın kendilerini de yaralayacağını belirterek, saldırının planlı olduğunu iddia etti.

Baykam ile yardımcısı Tuba Kurtulmuş'un tedavi gördüğü Acıbadem Maslak Hastanesinin önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Genel Sekreteri Safiye Mine Erdurak, Baykam'ın Akatlar Kültür Merkezi'ndeki açıklamanın ardından ofisine gitmek için hazırlandığını sırada saldırıya uğradığını söyledi.

Erdurak olay anını şöyle anlattı:

''Konuşurken Bedri Baykam, 'vuruldum' dedi. O anda Baykam'ın can havliyle karnını ve bacağını tutarak bir taksi durdurduğunu gördüm. Saldırgan üzerimize geldi. O anda şok yaşadım. Bağırmasak biz de aynı darbeyi alacaktık. Baykam'ın yanındaki yardımcısı Tuba Kurtulmuş da yaralandı. Saldırgan, 30 yaşlarında, siyah kıyafet giymişti. Elinde şemsiye ve kitap vardı. Hafif sakallı, bıyıklı ve gözü dönmüş gibiydi.''

UPSD Yönetim Kurulu üyesi Bahri Genç de Baykam ve Kurtulmuş'u yaralayarak kaçan saldırganı bir süre kovaladığını ancak kendisini bekleyen beyaz otomobile binerek kaçması üzerine yakalayamadığını söyledi.

Haberin görüntüsü Habertürk'ten alınmıştır.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir