Belirli merkezler HSYK seçimlerine müdahale ediyor

Eminağoğlu, yarın yapılacak HSYK seçimleri konusunda YARSAV’da bölünme olduğu haberlerini yalanladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, yarın yapılacak HSYK seçimleri için YARSAV’da bölünme olduğu iddialarını yalanlayarak, “YARSAV’da siyasi düşünce temeline dayanmayan çoğulcu yapı vardır. Belirli merkezler için sonuç alma hedefine güdümlü bu haberler, etkilerinin giderilmesini olanaksız kılmak için son güne, son dakikaya ayarlanmıştır. Bu durum basın özgürlüğü yönünden ibret verici tabloyu da ortaya koymaktadır” dedi.

Eminağaoğlu, HSYK seçimleri öncesinde basında yer alan, kuruluşta şahinler, ulusalcı şahinler, güvercinler gibi grupların bulunduğu, bu gruplar nedeniyle YARSAV’ın “parça parça olduğu” şeklindeki haberler üzerine bir açıklama yaptı.

YARSAV’ın siyasi düşünce temeline dayanmayan, çoğulcu ve hukukun üstünlüğünü esas alan örgütlenme yapısına rağmen, HSYK seçimlerinin objektif koşullar çerçevesinde yapılmasına basın aracılığıyla açıkça müdahale edildiğini kaydeden Eminağaoğlu şöyle dedi:

“Belirli bazı yazılı, sesli ve web tabanlı basın kuruluşlarında yer alan, mevcut yönetim kurulunda yer almamama rağmen adımın da geçtiği tek yanlı, gerçek dışı ve hukuk dışı yayınlar nedeniyle, her türlü hukuksal yollara başvurulacaktır. Belirli merkezler için sonuç alma hedefine güdümlü bu haberler etkilerinin giderilmesini olanaksız kılmak için son güne, son dakikaya ayarlanmıştır. Bu durum basın özgürlüğü yönünden ibret verici tabloyu da ortaya koymaktadır. Soyut, tek yanlı, gerçek dışı, hukuk dışı ve tek merkez çıkışlı bu yayınlar gerçekte güçsüzlüğü güce çevirebilmek için yargı üzerinde çok amaçlı olarak yazılan bir senaryonun oynanmakta olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Yargı, yargıya bırakılmalıdır. Yargıç ve savcılar, yargıç ve savcılara bırakılmalı, iradelerine müdahale edilmemelidir. Konu tüm yargıç ve savcı meslektaşlarımın ve kamuoyunun sağduyusuna ve bilgisine sunulur.”

 

Bu konularda ilginizi çekebilir