”Ben televizyonda kimle konuşacağım?”

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın televizyonda tartışma talebine cevap verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ARTVİN - AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "ikide bir televizyon" dediğini dile getirerek, "Ben televizyonda kimle konuşacağım. Bu ülkenin Başbakanı'na 'maganda' diyenle mi konuşacağım?" dedi.

Erdoğan, partisince Artvin'de Bibak kavşağında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, TBMM Başkanı'nın, bazı anayasal düzenlemeler için kurulan Uzlaşma Komisyonu'na CHP'yi davet ettiğini, ancak CHP'nin "hayır" dediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Gel düşünceni söyle. Ama bunların kitabında uzlaşma yok, kavga var, gerilim var. Bunlar çamur, iftira, gerilimden kazanmak istiyorlar. Ama milletim bunlara bunun faturasını kesti. Yasaları engellemeye çalışıyorlar. Bunun bedelini de ama ağır ödeyecekler, geçmişte olduğu gibi. Avrupa Birliği reformlarını Türkiye'de engelliyor, Brüksel'e gitti mi 'biz engeller miyiz' diyorlar. Burada başka, orada başka olmayın. Türkiye'nin güçlü, saygın, itibarlı bir ülke olduğunu lütfen kabul edin. Ama etmiyorlar. Türkiye, BM'ye geçici üye oldu. Bu güven, bu itibar nasıl sağlandı. Yan gelip yatarak mı oldu? Bu, ülke ülke dolaşarak, bu dünyadaki liderlerin gönüllerini kazanarak oldu. Biz mafya ile çetelerle ile hukuk dışı odaklarla mücadele ediyoruz. Onlar bunu da engellemeye çalışıyor ve Sayın Baykal çıkıyor 'ben onların avukatıyım' diyor. Düşünebiliyor musunuz bunu. Hangi cüretle nasıl diyorsun. Bırak hiç olmazsa sessiz kal. Olay yargıdadır. Hani yargıya, hukuka müdahale edilemezdi. Sana ne oldu. Niye bunu takip etmiyorsun. Belki bunun altında senin bilmediğin şeyler çıkacak. Sabırlı ol. Yargısız infaz kimse yapmaz. Bu tür baskılarla acaba hedef mi saptırmak istiyor. Onu mu düşünüyor."

"Televizyonda kiminle konuşacağım"

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "ikide bir televizyon" dediğini dile getirerek, "Ben televizyonda kimle konuşacağım. Bu ülkenin Başbakanı'na 'maganda' diyenle mi konuşacağım? Bu ülkenin Başbakanı'na 'külhanbeyi' diyenle mi konuşacağım? Bunu siz çok iyi takdir ediyorsunuz. Zaten çıkıyor başka açıklamalar yapıyor, 'ben sahtekar demiştim, yargı beni haklı buldu' diyor. Yargı kararını verirken millet adına verir. Millet senin bu ifadelerinin bedelini sana sandıkta ödetecek. Çünkü benim edebim, aldığım tahsil senin dilinle konuşmama müsaade etmez. Onun için ben böyle konuşmam" dedi.