Berdan Tekstil hisseleri gözaltı pazarında işlem görecek

Şirket hisse senetleri 6 Nisan 2010 tarihinden itibaren Gözaltı Pazarı'nda işlem görmeye başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Berdan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş hisselerinin 6 Nisan 2010 tarihinden itibaren gözaltı pazarında işlem göreceği bildirildi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan Borsa duyurusunda, Borsa Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında Berdan Tekstil ile ilgili aldığı karara yer verildi.

Açıklamada, şirketin kamuya açıklanan 30 Eylül 2009 tarihli en son mali tablolarına göre özsermayesinin negatif olması, 23 Mart 2009 tarihinden başlayarak bir yılı aşkın bir süredir üretim faaliyetlerinin durmuş olması, 24 Mart 2010 tarihinden başlayarak tüm çalışanların ücretsiz izine çıkarılması, 16 Temmuz 2008 tarihinde bankalarla yapılan ek protokol gereğince 31 Aralık 2009 tarihinde ödenmesi gereken ilk borç taksitinin vadesinde ödenememesi, ödenemeyen personel ve satıcı borcu bulunması ve şirket aleyhine iflas talepli alacak davası açılmış olması hususları dikkate alınarak; şirket hisse senetlerinin II. Ulusal Pazar kaydından çıkarılmasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, şirket hisse senetlerinin işlem sırasının bugün ikinci seanstan itibaren 5 Nisan 2010 tarihine kadar kapalı kalacağı ve 6 Nisan 2010 tarihinden itibaren Gözaltı Pazarı'nda işlem görmeye başlayacağı duyuruldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir