Berkin Elvan anmasına polis müdahalesi

Berkin Elvan'ın cenazesine katılan ve Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Berkin Elvan’ın cenaze törenine katılan binlerce kişi kalabalık nedeniyle Feriköy Mezarlığı’na gidemedi. Mezarlığa gidemeyip Şişli’de bekleyen vatandaşlar Taksim’e gitmeye hazırlandı. Taksim'e yürümek isteyen bu gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Biber gazı bombaları ve TOMA'lardan sıkılan tazyikli sularla Şişli-Kurtuluş-Taksim yönünden Taksim Meydanı'na girişleri engelleyen polis, İstiklal ve Sıraselviler caddelerini de ablukaya aldı. Saat 20:15 sıralarında İstiklal Caddesi'nde protestocuların üzerine TOMA'larla giden polisin sert müdahalesinin ardından Sıraselviler Caddesi'nin Taksim İlkyardım Hastanesi binasının önünde ateş yakılarak barikat kurulmaya çalışıldı. Bu arada, Şişli'deki bazı protestocuların AKP koordinasyon merkezini ateşe verdikleri bildirildi.

Kurtuluş, Pangaltı ve Mecidiyeköy yönüne doğru dağılan kitlelere çok sayıda biber gazı ile müdahale edilirken, birçok insanın yaralandığı öğrenildi.

Şişli'nin yanı sıra Taksim ve İstiklal Caddesi civarında da toplanmak isteyen yurttaşlara polis müdahale etti. 

Şişli'de AKP seçim koordinasyon merkezi ateşe verildi.  

Şişli’deki polis müdahalesi yüzlerce göstericinin İstanbul Cevahir alışveriş merkezine sığınmasına sebep oldu. Bu sırada polisler, Cevahir alışveriş merkezine biber gazı attı. 

Öte yandan çok sayıda gözaltına alınan yurttaş olduğu öğrenildi.

Polis ve eylemciler arasındaki gerginlik sürüyor.