BES 27 Şubat'ta iş bırakacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA  - Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Ahmet Kesik, 27 Şubat'ta bir gün süreyle iş bırakacaklarını belirterek, "İnsanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek, vergide ve ücrette adalet istiyoruz" dedi.
Kesik, Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında, 2013 yılı bütçe görüşmelerine paralel olarak başlattıkları eylem programına 27 Şubat'ta da devam edeceklerini bildirdi.
Ahmet Kesik, ücret adaletsizliğine karşı eşit işe eşit ücret, kamuda çalışan 4/B, 4/C ve 50/D gibi statülerdeki kamu çalışanlarının iş güvencelerinin teminat altına alınması gibi taleplerle 27 Şubat'ta bir gün süreyle iş bırakacaklarını söyledi.
Kesik, taleplerini şöyle sıraladı:
"666 sayılı KHK'nın kamuda yarattığı ücret adaletsizliğine karşı eşit işe eşit ücret.
SGK emekçilerinin ikramiyelerinin, yargı emekçilerinin ulaşım ödeneklerinin ödenmesi ve 2013 yılına kadar büro iş kolunda iyileştirme çerçevesinde ödenen ve 666 sayılı KHK ile kaldırılan fazla mesailerin maaşlara eklenmesi.
Kamu emekçilerinin emekli olduklarına yüzde 60 oranında uğradıkları gelir kaybına karşı her türlü ek ödemenin emekli aylıklarına dahil edilmesi ve en düşük kamu emekçisi maaşının sendikamızca hesaplanan 3 bin 481 lira yükseltilmesi. Toplu sözleşme ve grev hakkı."
Düzenlenen basın toplantısına KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul da katıldı.