Beşiktaş'ta tur sevinici

1. turda mücadele edecek Siyah Beyazlı ekibin rakibi bugün belli oluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Beşiktaş, UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanşında Bosna-Hersek'in NK Siroki Brijeg takımını 4-0 yenerek 1. tura yükseldi.

Karşılaşmaya durgun başlayan Beşiktaş, hücumda organize olamazken, savunmada da zaman zaman açık verdi. NK Siroki Brijeg, bu hataları tehlikeye dönüştürecek şekilde kullanamazken, siyah-beyazlı takım, 14. dakikada Uğur İnceman'ın çabaları sonrası 1-0 öne geçti.

Beşiktaş, maçın ikinci yarısına golle başladı. Bobo'nun topuyla altıpasta buluşan Serdar Özkan, meşin yuvarlağı, savunmadan önce ayak koyarak filelere gönderdi ve takımını rahatlattı. İlk maçı da 2-1 kazanan siyah-beyazlı takım, rakibinin direncini kırdı. Serdar Özkan'a 2. golü attıran Bobo'nun geliştirdiği ataklar sonrası Beşiktaş üstüste pozisyonlar buldu. Brezilyalı oyuncu, Delgado'ya hazırladığı 2 pozisyonda Beşiktaş'ın 3. gol için önemli pozisyonlar üretmesini sağladı, ancak Delgado'nun pozisyonlarında önce kaleci, ardından kale direği 3. gole izin vermedi. Asistleriyle ön plana çıkan Bobo, Serdar Özkan ve Tello organizasyonunda takımına 3. golü kazandırdı. Zayıf rakibi karşısında 3-0 üstünlük yakalayan Beşiktaş, bu dakikadan sonra oyunu kontrolü altında tuttu. Rakibinin de umutlarının tükenmesi sonrası üstüne gelmemesini iyi değerlendiren siyah-beyazlı ekip, Boşnak rakibi karşısında pozisyon vermediği maçta 86. dakikada Tello ile bir gol daha buldu ve üstünlüğünü 4-0 yaptı ve karşılaşmayı bu skorla kazanarak adını 1. tura yazdırdı.

Kura çekimi 14:00'te

UEFA Kupası'nda Galatasaray ve Kayserispor ile birlikte 1. turda mücadele etmeye hak kazanan Beşiktaş'ın bu turdaki rakibi, bugün Monaco'da çekilecek kurada belli olacak.

Kura çekimi TSİ 14.00'te başlayacak.

UEFA Kupası 1. turunda ilk maçlar 18 Eylül, rövanşları ise 2 Ekimde yapılacak ve gruplara katılacak takımlar belli olacak.