Beşir Atalay Dominik Cumhuriyeti'ne gitti

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, afetlerin olumsuz etkilerini kaldırmaya yönelik ‘HOPEFOR’ girişiminin 3. uluslararası konferansına katılmak üzere Dominik Cumhuriyeti’ne gitti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, HOPEFOR girişiminin 3. uluslararası konferansına katılmak üzere Dominik Cumhuriyeti'ne gitti.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Başbakan Yardımcısı Atalay'ın Türkiye, Dominik Cumhuriyeti ve Katar öncülüğünde ve Birleşmiş Milletler'in desteği ile 2011 yılında başlatılan HOPEFOR girişiminin 3. uluslararası konferansına katılmak üzere bu sabah Dominik Cumhuriyeti'ne gittiği duyuruldu.

HOPEFOR girişimi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün BM Genel Kurulu'nun 65. oturumunda dile getirdiği afetlerin olumsuz etkilerinin azaltılması ve bu etkilerin hızlı biçimde ortadan kaldırılmasına yönelik "Küresel Hızlı Müdahale Kabiliyeti" oluşturulması önerisi üzerine, Türkiye, Katar ve Dominik Cumhuriyeti tarafından Birleşmiş Milletler İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi'nin de ortaklığı ile başlatıldı. Afete müdahalede uluslararası ve ulusal düzeyde sivil-asker işbirliğinin koordinasyonunu güçlendirmeyi hedefleyen konferansın ilki 2011'de Katar'da, ikincisi ise geçen yıl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) koordinasyonunda Antalya'da düzenlenmişti.

Konferansta Van depremi ve Suriyeli mülteciler konuları da ele alınacak

18-20 Kasım tarihlerinde 3'üncüsü gerçekleştirilecek konferansa Atalay'ın yanı sıra AFAD Başkanı Fuat Oktay katılacak. Konferansta Van depremi ve Suriyeli mülteciler konularının da ele alınması bekleniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir