Beyaz Saray, Sultanahmet saldırısını kınadı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Price, ABD yönetiminin, Sultanahmet’te meydana gelen terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, Sultanahmet'te meydana gelen terör saldırısına ilişkin yazılı açıklamasında, hain saldırının Türk ve yabancı turistleri çeken İstanbul’un tarihi mekanında meydana geldiğini belirterek, dualarının saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralananlarla olduğunu kaydetti.

Price, “ABD, İstanbul’da bugün meydana gelen terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyor. Bu saldırı karşısında NATO üyesi ve IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyonun değerli bir üyesi olan Türkiye’nin yanında yer alıyoruz ve teröre karşı mücadelede destek ve işbirliğimizin süreceğini bildiriyoruz” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı da kınadı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı güçlü şekilde kınadıklarını bildirdi.

Saldırıda hayatına kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunan Kirby, "ortak tehditleri olan terörizmle mücadelede NATO müttefiki ve IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun üyesi olan Türkiye ile çalışmaya yönelik güçlü taahhütlerini" yineledi.