Bildiriyi imzalayan akademisyene yurtdışı yasağı

'Barış İçin Akademisyenler' bildirgesine imza attığı gerekçesiyle gözaltına alınan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Araştırma Görevlisi Kurt'a yurtdışına çıkış yasağı kondu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

'Barış İçin Akademisyenler' bildirgesine imza attığı gerekçesiyle gözaltına alınan Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Ramazan Kurt, mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Kurt'u serbest bırakırken, hakkında yurt dışına çıkma yasağı verdi.

'Barış için Akademisyenler Bildirgesi'ne imza attığı gerekçesiyle Araştırma Görevlisi Ramazan Kurt, dün sabah evinde gözaltına alındı. 

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Kurt, burada 'susma hakkını' kullandı ve adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcısına yaklaşık yarım saat ifade veren Ramazan Kurt, 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek veya aşağılama ve terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından tutuklama talebiyle 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan Ramazan Kurt, yurtdışına çıkma yasağı konularak serbest bırakıldı.

Müvekkilinin ev baskını ile gözaltına alındığını savunan Avukat Celal Zunguldak, şöyle dedi:

"Müvekkilim sabah 10.00 sıralarında adliyeye getirildi. Saat 19.00 itibariyle de adliyen çıktık. Hukiki dayanaktan yoksun bir soruşturma. Bildiride yer alan söylemler ana muhalefet liderlerinin söylemlerinden daha radikal. Türkiye hukuku açısından çok utanç verici bir durum."