Bileşik Endeks 71 binde zorlandı

Borsa ilk seansta sadece 6 puan yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Güne hızlı yükselişle başlayan İMKB 71 binden geri döndü. Bileşik Endeks, ilk seansı 6 puan artışla 70.004 puandan tamamladı.

Yurtiçi piyasanın bayram tatili dolayısıyla kapalı olduğu geçen hafta, yurtdışı piyasalar hareketli bir görünüm sergiledi. Piyasaların odak noktasında İrlanda yerini korurken,  kaygılar, İrlanda’ya yardım haberi ile yerini iyimser havaya bıraktı. İrlanda, AB ve IMF ile üç yıllık bir kurtarma paketi üzerinde görüşecek.

Geçen hafta dalgalı görüntü çizen yurtdışı piyasalarda bugün nispeten sakin bir hava var. ABD vadeli işlemlerde ve Avrupa endekslerinde artıda yatay seyir izleniyor.

Küresel risk iştahındaki toparlanmaya paralel olarak İMKB yeni haftaya hızlı başladı. Tatile 70 binin hemen altında giren Bileşik Endeks, açılışını 1097 puan artışla 71.095 puandan gerçekleştirdi.  İlk seansta en yüksek 71.151 puanı gören borsa, bu bölgede tutunmakta zorlandı. Satış tarafının kendini göstermesiyle endeks 69.967 puana indi. Günün ilk yarısı 70 binin üzerinde tamamlanırken, 1 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Borsada yurtdışına bağlı seyrin devam etmesi bekleniyor. Veri akışı açısından bugün piyasaların seyrini değiştirebilecek data görünmüyor.  Bununla birlikte bu hafta perşembe günü Şükran Günü nedeniyle ABD'de borsalar kapalı ve cuma günü de ABD'de borsalarında yarım seans yapılacak.

Faizde yatay görünüm hakim

Faiz kanadında ise yeni hafta durgun başladı. İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören gösterge kağıdı 8 Ağustos 2012 vadeli tahvil yüzde 7.67 bileşik seviyesinde yer alıyor.

Dolar 1.44 liradan alıcı buluyor

Öte yandan uluslararası piyasalarda Euro/Dolar paritesi 1,3740 seviyesinde işlem görürken, yurtiçinde dolar 1.44 lira seviyelerinde alıcı buluyor. Bankalararası piyasada dolarda en iyi alış/satış 1.4380/1.4415 TL düzeyinde. Serbest piyasada ise dolar 1.44 liradan euro 1.9770 liradan satılıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir