Bin 500 lira maaşlı işe başvuran yok

Gazete ilanıyla çoban arıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SİVAS - Sivas'ta küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan 53 yaşındaki Cabir Erdem, koyunlarını otlatacak çoban bulamayınca gazeteye ilan verdi ancak işe başvuran olmadı.
 
s1-011.jpg
 
[PAGE]
 
Uzun yıllar İstanbul'da nakliyecilik yapan Erdem, emekli olduktan sonra eşi Elif'le doğup büyüdüğü Sivas merkeze bağlı Güneli köyüne dönerek, küçükbaş hayvancılık yapmaya başladı.
 
s2-014.jpg
 
[PAGE]
 
Yaklaşık 100 bin lira sermayeyle küçükbaş hayvan ahırı kuran Erdem, işe başlayan çobanlardan bir türlü istediği verimi alamadı.
 
s3-009.jpg
Yeniden çoban arayışına giren ancak bu kez de çoban bulamayan Erdem'in İstanbul'da yaşayan çocukları, babalarının işini kolaylaştırmak için, Sivas'ta yayımlanan bir yerel gazeteye "Sivas'ın Güneli köyünde 250 koyuna bakabilecek çoban aranıyor. Kalacak yer ve yemek masrafları karşılanacaktır" şeklinde ilan verdi.
 
[PAGE]
 
Cabir Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilana rağmen işe henüz kimsenin başvurmadığını söyledi.
 
s4-006.jpg
Çoban bulmakta sıkıntı çektiğini hatırlatan Erdem, "Kuzular da dahil 270 küçükbaş hayvan var. Bakımlarında çok zorlanmıyorum ama tek sıkıntım çoban. Çoban bulamadığım için sıkıntı çekiyorum" dedi.
 
[PAGE]
 
Yaklaşık 1,5 yıldır küçükbaş hayvan besiciliğiyle uğraştığını anlatan Erdem, "İşimi severek yapıyorum. Koyunlarımı seviyorum. Kendime bir yardımcı arıyorum" diye konuştu.
 
s5-002.jpg
 
[PAGE]
 
Bin 500 lira maaşlı işe başvuran yok
Çobana bin 500 lira maaşın yanı sıra kalacak yer vereceğini ve yemek masraflarını da karşılayacağını söyleyen Erdem, şunları kaydetti:
 
s6-002.jpg
"Bu ilanı da İstanbul'daki çocuklarım verdi. Çoban için gazeteye ilan verdik ama kimse aramadı. İlanla dahi çoban bulamıyoruz. Güvenebileceğimiz çoban arıyoruz. Çobana bin 500 lira maaş, kalacak yer ve yemek vereceğiz ama bulamıyoruz. Çalışacak kişinin maaşı, yeme içmeyle 2 bin lirayı geçiyor, 2 bin lirayı bana verseler ben koyunu bırakır çobanlık yaparım."