Bin 565 kadına teminatsız-kefilsiz destek

Muğla'da mikrokredi programı kapsamında hiçbir teminat ve kefil istenmeden bin 565 kadına 2 milyon 300 bin lira kredi verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
 
MUĞLA  - Muğla'da mikrokredi programı kapsamında hiçbir teminat ve kefil istenmeden bin 565 kadına 2 milyon 300 bin lira kredi verildiği bildirildi.
 
Muğla Vali Yardımcıları Mestan Yayman ve Salih Gürhan, Muğla Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bahçesinde girişimci kadınların aldıkları krediler ile ürettikleri ürünleri satışa sundukları serginin açılışını yaptı.
Tezgahları tek tek dolaşarak kadınlarla sohbet eden Yayman ve Gürhan, kadınların ürettikleri malzemeler hakkında bilgi aldı.
 
Kredilerin sağlanmasında kadınlara ön ayak olanlara teşekkür eden Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Muğla'da kredi kullanarak istihdam sağlayan kadınların önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Muğla Mikrokredi Şube Müdürü Necla Alan ise Muğla'da mikrokredi programı kapsamında hiçbir teminat ve kefil istenmeden bin 565 kadına 2 milyon 300 bin lira kredi verildiğini belirtti.
 
Kredilerin Muğla merkez, Yatağan, Milas ve Ula ilçelerinde kullanıldığını ifade eden Alan, "Teminat ve kefalet aranmamakta, icra ve mahkemeye asla müracaat edilmemektedir. Dağıttığımız kredilerde yüzde 100 geri dönüşüm sağladık. Amacımız Muğla'da yoksulluğu azaltarak kadınları ekonomik hayatın içine sokmak" diye konuştu.
Muğla Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bahçesinde Muğla'daki girişimci kadınların aldıkları krediler ile ürettikleri ürünleri satışa sundukları serginin 3 gün açık kalacağı öğrenildi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir