Bin firmaya danışmanlık hizmeti verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



ANKARA  - Türk Standardları Enstitüsü (TSE), İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Türkiye'nin ilk ve ikinci en büyük 500 firması sıralamasında yer alan bin firmaya birebir danışmanlık hizmeti verecek.

TSE'den yapılan yazılı açıklamada, Enstitü'nün özel sektöre yönelik "Firma Rehberi" adıyla yeni bir hizmet başlattığı, İSO'nun Türkiye'nin ilk ve ikinci en büyük 500 firması sıralamasında yer alan bin firmaya birebir danışmanlık hizmeti vereceği belirtildi.
Özel sektörle Enstitü arasında etkin iletişimin hedeflendiği bu uygulamanın firmalara TSE Başkanı Hulusi Şentürk'ün imzası ile gönderilen bilgilendirme yazısıyla duyurulduğu kaydedildi.

Açıklamaya göre, Şentürk bilgilendirme yazısında, söz konusu kararın "Ürün ve Hizmet Belgelendirme" ile "Kalite Yönetim Sistemleri Belgelendirme" hizmetleriyle ilgili olarak firmalarla yapılan görüşmelerde dile getirilen talepler çerçevesinde alındığını ifade etti.

Şentürk, TSE'nin konularında uzman, yetkin kişilerden seçilen firma rehberlerinin, kurum ve kuruluşlarla yakın işbirliği içinde olacağını, her türlü sorunun çözümünde kolaylıkla ulaşılabilecek bir muhatap görevi üstleneceklerini ifade etti.
Söz konusu uygulama çerçevesinde, "Firma Rehberi" olarak görevlendirilen personel ile firmalar arasında karşılıklı iletişim bilgilerinin yer aldığı bir veri tabanı oluşturuldu.

Her bir firma rehberi, sorumlu olduğu firmalarla birebir iletişim kuracak, firmalardan gelen taleplerin cevaplandırılması, dile getirilen sorunların çözümü yönünde yaptıkları faaliyetleri aylık raporlar halinde yönetime sunacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir