Bingöl'de çatışma: 1 şehit, 2 yaralı

Sıcak temas sonrası merkezden gönderilen özel harekat timleri, çatışma bölgesinde arazi arama ve tarama çalışması yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİNGÖL - Bingöl'ün Genç ilçesinde güvenlik güçleri ile  bir grup terörist arasında  çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker  yaralandı.

Genç ilçesine bağlı Güzeldere bölgesinde saat 19.30 sıralarında arazi  arama ve tarama faaliyetleri sürdüren piyade tabur komutanlığına bağlı  birliklerce, bir grup terör örgütü PKK'lı terörist arasında sıcak temas  sağlandı.

Güvenlik güçlerinin "dur" ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine  çıkan çatışmada 1 asker şehit olurken, 2 asker yaralandı. Yaralanan askerler  Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Bölgeye çok sayıda özel harekat  timleri sevk edildi.

Bingöl Devlet Hastanesinde yaralı askerleri ziyaret eden Vali Mustafa  Hakan Güvençer, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Bir grup terör örgütü  PKK'lı teröristlerle sağlanan sıcak temas sonrası 1 askerin şehit edildiğini ve 2  askerin de yaralandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Genç ilçesi Güzeldere köyü kırsalında güvenlik görevi yapmakta olan  piyade tabur komutanlığımıza mensup askerlerimizin bir grup teröristle sıcak  temas sağlaması sonucunda çıkan çatışmada 1 vatan evladımızı şehit verdik. 2  vatan evladımız hafif yaralandı.

Yaralı kardeşlerimiz Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı ve o  kardeşlerimizi hastanede ziyaret ettim. Yaralılarımızın durumu gayet iyi. Biri  baldırından, biri sol kalçasından yaralanmıştır. Yaralı kardeşlerimiz yarın  inşallah taburcu edilecekler. Şehit askerimizi de yarın Elazığ'da düzenlenecek  olan askeri törenle memleketine uğurlayacağız. Sıcak temas sonrası merkezden  gönderilen özel harekat timleriyle, çatışma bölgesinde arazi arama ve tarama  çalışması başlatıldı. Yarın olumlu sonuç bekliyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir