Bingöl’de 4 PKK’lı öldürüldü

Bingöl’de 2 polis memurunun şehit edilmesi olayına karışan 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bingöl’de 9 Ekim 2014 tarihinde, Emniyet Müdürü Atalay Ülker ile birlikte polis memuru Uğur Atlı’nın yaralanması, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin’in şehit edilmesi, komiser Hüseyin Hatipoğlu’nun şehit olması olaylarına karıştıkları belirtilen 4 PKK’lı dün akşam güvenlik güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürüldü.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, dün gece Bingöl’de yaşanan çatışma hakkında düzenlediği basın toplantısı ile basın mensuplarına bilgi verdi. 

Bingöl-Elazığ karayolunun 5’inci kilometresinde bulunan Kurudere Mevkii’nde yol kesme teşebbüsünde bulunan PKK’lılara düzenlenen operasyonda 4 PKK’lının ölü olarak ele geçirildiğini belirten Vali Köşger, 3 polis ve 1 sivil vatandaşın da hafif bir şekilde yaralandığını belirterek, “Kurudere mevkiinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yol kesme teşebbüsünde bulunuldu. Bu teşebbüs akabinde güvenlik güçlerimiz, emniyetimiz öncelikle, çok seri bir şekilde olaya müdahale etti. Devamında Bingöl’deki tüm güvenlik unsurları, İl Jandarma Alay Komutanlığımız ve Emniyetimiz, Kandil koordinasyonlu eşgüdüm içerisinde bir operasyon gerçekleştirdi. Yol kesme teşebbüsünde bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı bugün elde ettiğimiz sonuç neticesinde 4 bölücü terör örgütü mensubu silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Beraberlerinde Türkiye’de çok fazla daha önce rastlanmamış olan helikopterlere karşı kullanılan Zagros adlı bir silah ele geçirildi. El bombaları, kalaşnikof silahlar ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi. Ele geçen malzemelerden bölücü terör örgütü mensuplarının zayiatlarının ağır olma ihtimali de var. Onu da değerlendiriyoruz” dedi. 

'Atalay Ürker'e yapılan saldırının olduğu gruptur'

Açıklamasında, çatışmaya giren ve ağır zaiyat veren PKK’lı grubun 6-8 Ekim olaylarından sonra Bingöl’de silahlı saldırıya uğrayan Atalay Ürker’e suikast düzenleyen grup olduğunu belirten Vali Köşger, “Burada esas üzerinde durmamız gereken husus, bugün ele geçirilen 4 terör örgütü mensubunun daha önce yapılan eylemlere karışmış olmalarıdır. Bunlardan en önemlisi, 6-8 ekim Kobani eylemlerinden sonra ilimizde gerçekleşen ve Türkiye çapında sansasyonel bir etki uyandıran Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’e karşı yapılan silahlı saldırı olayını gerçekleştirmiş olmalarıydı. Atalay Ürker müdürümüz yaralı olarak kurtulmuştu ancak 2 tane şehit vermiştik. Ölü olarak ele geçirilen grup, o olayı gerçekleştiren gruptur. Bu açıdan sevindirici ve önemli bir husus; bizi memnun eden hususlardan birisi, son dönemde şehre ve şehrin civarına yönelik bu grubun sıklaşan operasyonlarıydı. Bugünkü yapılan operasyonla şehrin civarını rahatsız eden gruba önemli bir darbe vurulmuş oldu” dedi. 

'Örgütün üst düzey yetkilisi olduğu anlaşılıyor'

PKK’ya ait mühimmatlardan öldürülen PKK’lıların üst düzey yetkilisi olduğunun anlaşıldığını ifade eden Vali Köşger, “Ele geçirilen malzemelerden üst düzey yetkili oldukları anlaşılıyor. Ancak, şu an kimlikler tam netleştirilemedi. Allah ümmetimizi, memleketimizi bu tür sıkıntılardan kurtarsın. Bu bayram gününde milletimize yaşatmak istedikleri bu sıkıntıyı, çok şükür yaşatamadılar. Kendileri sıkıntı yaşamış oldular. Bu işin memnuniyet verici taraflarından biri de budur” diye konuştu.

Bingöl Valiliği, dün 4 PKK’lının öldürüldüğü çatışma ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ele geçirilen silah ve mühimmatla ilgili detaylı bilgilere yer verildi. Açıklamada, “23 Eylül 2015 Çarşamba günü sata 20.30 sularında, Bingöl merkez Kurudere mevkiinde 10 kişi olduğu değerlendirilen bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile çatışma meydana gelmiştir. Olay sonrası 49’uncu Piyade Komando Tugay Komutanlığı, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ve Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyon içinde olaya derhal müdahale etmiştir. İcra edilen müşterek operasyon sonrasında güvenlik güçlerine ateşle karşılık veren 4 bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizatları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Ölü olarak etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensupları ile birlikte 4 adet kaleşnikof ve bu silaha ait 15 adet şarjör ile 400 fişek, 3 adet el bombası, 1 adet RPG-7 roketatar ve 1 adet mühimmatı, helikoptere karşı kullanılan 1 adet zagros silahı, örgüt mensuplarına ait çeşitli malzemeler ele geçirilmiştir” denildi. Ölü olarak etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensuplarının, 9 Ekim 2014 tarihinde Bingöl şehir merkezinde Emniyet Müdürü Atalay Ürker’in yaralanması ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı ile bir başkomiserin şehit edilmesi, 14 Ağustos 2015, 25 Ağustos 2015 ve 23 Eylül 2015 tarihlerinde emniyet mensuplarına yönelik silahlı saldırı eylemlerinde 6 polis memuru ve 2 vatandaşın yaralanması olayı, son 2 ay içerisinde Bingöl genelinde ve TRT ve GSM vericilerine yönelik 5 adet sabotaj ve 3 adet yol kesme eylemlerini gerçekleştiren grupta oldukları tespit edilmiştir. Güvenlik güçlerimizin Bingöl halkımızın desteği ile teröristle mücadele harekatı kararlılıkla sürdüreceğini kamuyuna saygı ile duyurulur” denildi.