Bir cami yangını daha

Beyazıt Camisi Hünkar Kasrı'nda çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Haydarpaşa Tren Garı ve Kılıç Ali Paşa Camisi'nin ardından tarihi eser yangınlarına bir yenisi eklendi. Beyazıt Camisi Külliyesi içinde bulunan Hünkçr Kasrı da alevlere teslim oldu. Beyazıt Camisi Hünkar Kasrı'nda çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. 

Beyazıt Camisi Hünkar Kasrı'nda dün saat 10.30 sıralarında yangın çıktı.Fatih ve Beyoğlu itfaiye ekipleri, yürütülen çalışmalar sonucu 2. katta çıkan yangını, camiye ve diğer katlara sıçramadan kısa sürede söndürdü.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Beyazıt Camisi Hünkar Kasrı'nda çıkan yangının camiye sirayet etmeden söndürüldüğünü belirterek, "Görünen o ki elektrik aksamından kaynaklanan bir

yangın. Ucuz atlatıldı" dedi.

Yangının meydana geldiği alanda incelemelerde bulunan Demir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yangının tamamen ahşaptan yapılmış Hünkar Kasrı'nda çıktığını belirtti.

Bu yerin iç tarafında Hünkar Mahfili'nin bulunduğunu aktaran Demir, padişahın cuma günleri geldiği Hünkar Mahfili'nde namaz kıldığını ve yangının meydana geldiği yerde de halkı kabul

edip şikayetlerini dinlediğini anlattı.Demir, "Yangın, camiye sirayet etmedi. Hünkar Kasrı ile camiyi ayıran tarihi bir kapı var. Bu kapı da yangından zarar görmedi. Görünen o ki elektrik aksamından kaynaklanan bir yangın. Ucuz atlatıldı. Geçmiş olsun" diye konuştu.

Bakan Günay: Dikkatle takip ediyorum

Bu arada Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Oradaki ahşap yapıda bir zarar olmuş ve elektrik kontağından olduğu söyleniyor. Geçen hafta Kılıç Ali Paşa'da da böyle bir iddia vardı. Orada çalışanların ve orada müştemilatı kullananların galiba biraz daha dikkatli olması ihtiyacı gün geçtikçe dayatıyor" diye konuştu.

Bakan Günay, yangının meydana geldiği kurumun Bakanlığına değil, Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı olduğunu ifade ederek, "Tarihi eser olduğu için ben de çok yakından ilgiliyim. Bugün

de uğrayıp ayrıntılı bilgi almaya çalışacağım. Dikkatle takip ediyorum ama bir saat kadar önce yangının kontrol altına alındığı, hatta durdurulduğu söylenmişti" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir