'Bir kişiyi ikna edeceksiniz, tüm devleti ele geçirirsiniz'

Burdur'da katıldığı bir etkinlikte konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi ile bir kişinin ikna edilmesi durumunda tüm devletin 24 saat içerisinde ele geçirilebileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur Belediyesi Konferans Salonu'nda sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve partililerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde cumhurbaşkanının tarafsız olamayacağını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı hem cumhurbaşkanı olacak hem de bir siyasi partinin genel başkanı olacak. O zaman elini vicdanınıza koyup, 'Cumhurbaşkanı taraflı mı olmalı, cumhurbaşkanı partizan mı olmalı' sorusunu sormalıyız. Eğer 'Cumhurbaşkanı taraflı olmalı, partizan olmalı' deniyorsa gidip 'evet' oyu kullanılacak. 'Hayır, Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım, 80 milyonu temsil ediyor, bayrağımızı temsil ediyor, vatanımızı temsil ediyor' deniyorsa, gidilecek huzur içinde 'Hayır' oyu kullanılacak."

"Neden 24 saat diyorum?"

Yeni sistemde en tepedeki kişi ikna edildiğinde Türkiye Cumhuriyeti'ni 24 saat içerisinde ele geçirmenin mümkün olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Neden 24 saat diyorum. Kim müsteşar, vali, kaymakam, bakan olacak bunun için hazırlık gerekiyor. O hazırlık da en fazla 24 saat olur. Dolayısıyla bunların hepsini değiştirebilirsiniz. Hepsini bir kişi belirleyecek. Unutmayın ne deniyordu, 'Paralel devlet 30-35 yıl içerisinde devletin içine sızdı, müsteşar oldu, vali oldu, emniyet müdürü oldu, kaymakam oldu.' Şimdi 35 yıl çalışmaya gerek yok. Bir kişiyi ikna edeceksiniz, tüm devleti ele geçirirsiniz. Şimdi siz buna 'evet' diyorsanız, 'evet' oyu kullanacaksınız. Bu yanlıştır. 'Koskoca Türkiye Cumhuriyeti bir kişiye emanet edilemez' diyorsanız onur ve gururla 'hayır' oyunun altına damganızı vuracaksınız." diye konuştu.