Bir tıkla 23 milyon analiz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Bir düğmeye bastığımızda 23 milyon kişinin ekonomik ve sosyal analizini yapıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Fatma Şahin, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile katıldığı Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yeni hizmet binasının açılışında, insanı yücelten bir devlet anlayışı benimsediklerini söyledi. 

Yoksullukla mücadele ettiklerini belirten Şahin, "Zengin ve fakir arasındaki farkı kapatıp, gelir dağılımını düzeltip en yüksek refah düzeyine çıkmak en büyük mücadelemiz oldu. İşte bugün bu bina ile hem idare olarak güçlendiğimiz, hem teknoloji olarak güçlendiğimiz sosyal yardım sistemini, fiziki olarak da güçlendiriyoruz" diye konuştu. 

Şahin, sosyal devlet olarak sosyal refahı ve hiç kimsenin mağdur olmadan ve sıraya girmeden yardımlarını almasını sağlamak istediklerini vurguladı. 

E-devlet sistemini en iyi kullanan bakanlıklardan biri olduklarını dile getiren Şahin, şunları kaydetti: 

"Bir düğmeye bastığımızda 23 milyon kişinin ekonomik ve sosyal analizini yapıyoruz. Şimdi bu binalarımızla beraber vatandaşımıza en iyi hizmeti sunacağı. Altyapısı en iyi bakanlıklardan biriyiz. İnsanımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalar yapıyoruz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."  

Şahin, Bakan Müezzinoğlu'nun Edirne ve Trakya'daki kurumlarla birebir ilgilendiğini vurguladı.  

Konuşmanın ardından, Bekir Bozdağ, klarnet çalan bir çocuktan aldığı enstrümanı çalmaya çalıştı. 

Şahin, Bozdağ ve Müezzinoğlu, Aile Eğitim Programı'nı tamamlayan kursiyerlere belgelerini verdi. Öte yandan bakanlar, bir giyim firmasının kampanyası kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere ve ailelere kıyafet yardımında bulundu. 

Şahin, Bozdağ ve Müezzinoğlu daha sonra, Edirne Kız Meslek Lisesi Giyim ve Teknoloji Kursu öğrencilerini, ardından da Selimiye Camisi'ni ziyaret etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir