Birçok ilde okullar tatil

Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Sakarya'da il genelinde, Balıkesir ve Tekirdağ'ın bazı ilçelerinde okullar tatil edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Marmara Bölgesi genelinde etkili olan kar yağışı devam ediyor. Kar yağışının yarın akşama kadar sürmesi beklenirken, birçok ilde okullar tatil edildi.

İstanbul

Tatil kararını, İstanbul Valisi Vasip Şahin twitter hesabından duyurdu. Şahin, "Meteorolojik verilere göre İlimizde başlayan kar yağışının yarın öğleden sonra etkisini artırarak sürmesi beklendiğinden herhangi bir sıkıntıya veya mağduriyete yol açmaması için eğitim-öğretime pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

Sakarya

Sakarya'da beklenen kar yağışı nedeniyle bugün okullar tatil edildi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş dün twitter'dan "Meteorolojik durum yüzünden olumsuzlukları önlemek için ilk ve orta dereceli okullarda 18 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verilecektir" paylaşımında bulundu.

Kocaeli

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Meteorolojik bilgiler ve yoğun kar yağışı uyarısı doğrultusunda 18 Ocak Pazartesi günü ilimizde eğitim ve öğretime ara verilmiştir" paylaşımında bulundu.

Tekirdağ

Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Balıkesir

Balıkesir'in 2 ilçesinde tüm, 4 ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime ara verildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Dursunbey ve Sındırgı'da tüm okullar, Susurluk, Marmara, Gönen ve Manyas ilçelerinde ise taşımalı sistem kapsamındaki okullar bir gün tatil edildi.

Çanakkale

Çanakkale’de gece saatlerinde hafif şekilde başlayan kar yağışı öğle saatlerine doğru etkisini artırmaya başlayınca Valilik il genelinde ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle ile tatil edildiğini açıkladı.

 

Kaynak: AA, DHA