Birleşmiş markalar 24 milyar dolar ciroya ulaştı

BMD’ye üye 400 markanın toplam yıllık cirosu 24 milyar dolara yaklaştı. Yurtiçinde 40 bin, yurtdışında bin 175 mağaza bulunuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz, BMD'ye üye 400 markanın yıllık 24 milyar dolar ciroya ulaştığını belirterek, yurtiçinde 40 bin, yurtdışında 69 ülkede bin 175 mağazanın bulunduğunu duyurdu.

BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, bir ülkenin, sahip olduğu markaları kadar zengin olabileceğini ifade ederek, yeni dönemde markaları doğru pazarlama ve edinilen tecrübeler ışığında büyütmek için çaba göstereceklerini söyledi.

"Made in Turkey'den Türk markaları devrine geçiyoruz"

BMD’yi, Türkiye’nin lokomotif sektörü olan perakendenin en önemli oyuncularını aynı çatı altında buluşturan gerçek bir yıldızlar topluluğu olarak nitelendiren Yılmaz, artık Türk malı vurgusunun, Türk markası ifadesi ile yer değiştirdiğini belirterek, "Made in Turkey’den, Türk markaları devrine geçiyoruz" dedi.

BMD üyesi markaların, yurtdışındaki her bir mağazası ile Türkiye’ye çok büyük değer kattıklarını dile getiren Yılmaz, "Amerika’da Türk markası bir otomobil yok ama Newyork’ta jeanin anavatanın kalbinde Little Big ve Mavi bize hoş geldin diyor. Milano’da karşınıza aniden Colin’s çıkıyor. Ukrayna’da Pierre Cardin, Tiflis’de Vestel, Moskova’da Goldaş, Tokyo’da Çilek, Bükreş’te LC Waikiki, Yunanistan’da İpekyol, Kahire’de Kiğılı, İspanya’da Damat, İsviçre’de Ramsey, Kazakistan’da Roman, Belçika’da Zen, Dubai’de Network, Erbil’ de Collezione, Londra’da Desa liste uzayıp gidiyor" dedi.

Yılmaz, Türk markalarının başta moda başkentleri olmak üzere dünyanın her yerinde Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağladığını da söyledi.

BMD’ye üye 400 markanın toplam yıllık cirosunun 24 milyar doları bulduğuna dikkat çeken Yılmaz, toplam 170 bin çalışanı ile Türk ekonomisine önemli katkı sağladıklarını bildirdi.

Yılmaz, toplam 2.3 milyon metrekare alanda faaliyet gösteren BMD üyelerinin yurtiçinde 40 bin, yurtdışında ise 69 ülkede bin 175 mağazası bulunduğunu ifade etti. BMD Başkanı beklenen yönlendirmelerin yapılması halinde sektörün, 10-15 yıl içinde markalı ihracat başta olmak üzere 50 milyar dolarlık dış satıma ulaşabileceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir