BIST ve VIOP Strateji

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tuncay Turşucu İntegral Menkul Değerler ARAŞTIRMA DİREKTÖRÜ

BIST 100 endeksi Pazartesi günkü sert aşağı açılışının ardından tepki yükselişini koruyor. Endekste oluşan boşluk 80341 seviyesinde bulunuyor ve bu seviyeyi önemli direnç noktası olarak takip ediyoruz. 

Endeksin teknik olarak güçlenmesi için 80341 seviyesini geçmesi ve bu seviyenin üzerine yerleşmesi gerekli. 

Bu durumda daha yukarı seviyelere doğru yükseliş devam edebilir. Bununla birlikte 80341 seviyesini geçmekte başarısız bir seyir izlememiz durumunda, bu noktalardan 78500 seviyesine doğru satışlar gelebilir.

Koalisyonla ilgili siyasi aktörlerden olumlu olmasa da olumsuz açıklamaların gelmemesi endeksteki toparlanmanın bu seviyelere kadar gerçekleşmesinde etkili oldu. 

Bundan sonra 80341 seviyesi teknik olarak önemli olacak. Gözler Ankara’da olmaya devam ediyor. 

Buna göre yeni pozisyon açmak halen riskli görüldüğü gibi, bunun için 80341 seviyesinin üzerine endeksin yerleştiğini görmekte ve sonrasında yeni pozisyonlar almakta fayda olabilir. Ancak strateji gereği koalisyon konusunda somut bir gelişme olmadıkça portföylerde pozisyonları sınırlı tutmakta fayda var. 

BIST 100 Endeksi kısa vadeli grafik

ttt-001.jpg

BIST 30 endeksinde 98300 direnci takip ediliyor. Bu seviye aynı zamanda Pazartesi günü oluşan 97844 seviyesindeki boşluk seviyesinin de üzerinde bulunuyor. Endeksin mevcut tepkisini koruması ve daha yüksek seviyelere taşıması durumunda 98300 direncinin üzerine yerleşmesi gerekli. Endeksin 98300 seviyesi üzerine yerleşmekte başarısız kalması durumunda ise satış baskısı  96200 desteğine doğru oluşabilir. Buna göre VIOP endeks kontratında daha sağlıklı bir karar vermek için endeksin 98300 seviyesini geçip geçemediğini görmekte fayda var. Halen mevcut kısa pozisyonlar var ise 98300 endeks stop loss alınabilir. 

BIST 30 endeksi kısa vadeli grafik

ttt2.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.