Bitlis-Diyarbakır karayoluna çığ düştü

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, şu için çığ altında kimsenin olup olmadığı hakkında bilgi olmadığını, yol açma çalışmalarının ise sürdürüldüğünü bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BİTLİS - Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis-Diyarbakır karayoluna çığ düştüğünü belirterek, "Şu anda çığ altında kimsenin olup olmadığını bilmiyoruz. Olay yerinde il özel idaresi, il acil afet durum müdürlüğü ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürüyor" dedi.
Bitlis-Diyarbakır karayolunun 20. kilometresindeki Ağaçköprü köyü mevkisine saat 16.00 sıralarında çığ düşmesi sonucu yaklaşık 700 metrelik bir alan kapandı. Ambulansların da hazır bekletildiği olay yerine gelen Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Yılmaz, yaklaşık 2 saat sonra yolu tek yönlü olarak trafiğe açmayı planladıklarını ifade ederek, "Şu anda çığ altında kimsenin olup olmadığını bilmiyoruz. Olay yerinde il özel idaresi, il acil afet durum müdürlüğü ve sağlık ekipleri bulunuyor" dedi.
Bu arada, çığ nedeniyle kapanan yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Araçlar, Bitlis-Tatvan karayolunun Rahva bölgesinde ve yollardaki tesislerde bekletiliyor. Yollarda ayrıca, çok sayıda trafik ekipleri de görev yapıyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir