Bitlis'te teröristler yol kesti!

Bitlis-Diyarbakır ve Hizan-Tatvan karayollarını ulaşıma kapatan bir grup terörist, 2 iş makinesini ateşe verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bitlis-Diyarbakır ve Hizan-Tatvan karayollarında eylem yapan bir terörist, 2 iş makinesini ateşe verip, bir kişiyi yaraladı.

Alınan bilgiye göre, Hizan-Tatvan karayolunun 25. kilometresindeki Hazro Deresi mevkisinde yolu kesen bölücü terör örgütü mensupları, yoldan geçen araçları durdurdu.

Teröristler, araçlardan indirdikleri sürücüler ile yolculara bir süre örgüt propagandası yaptı. Bu sırada, aracıyla olay yerinden uzaklaşmaya çalışan H.Ş, teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralandı.

Kendi imkanlarıyla Tatvan Devlet Hastanesine ulaşan H.Ş, ilk müdahale sonrası Bitlis Devlet Hastanesine sevk edildi. Güvenlik güçlerinin bölgeye sevk edilmesinin ardından karayolunun ulaşıma açıldığı, teröristlerin ise gecenin karanlığından faydalanarak kaçtığı öğrenildi. Bölgede, geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Öte yandan, Bitlis-Diyarbakır karayolunun 35. kilometresinde de yol kesen teröristler, tünel yapımında kullanılan 2 iş makinesini ateşe verdi.

Olayın ardından Arıcılık mevkisinden itibaren sivil araçların geçişine izin vermeyen güvenlik güçleri, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı.